'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ! ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!

ΟΧΙ! ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ: Ολόκληρη η ιστορία είναι ένα παραμύθι. Από το ότι είδαν τον Παΐσιο, μέχρι την άγνωστη προφητεία του Αγίου Κοσμά. Ιδού τα επιχειρήματά μου:

1. Όσοι επικοινώνησαν με γνωστούς τους και μοναστήρια στο Άγιο Όρος, πήραν την ίδια απάντηση: "εμάς κανένας από το Άγιο Όρος δε μας έχει πει κάτι τέτοιο, το ακούσαμε μόνο από ανθρώπους που μας τηλεφωνούν από έξω και το είδαν στην τηλεόραση, ή το διαβάσαν στο internet."

2. Την προφητεία του Αγίου Κοσμά, δε θα μπορέσετε να την βρείτε σε καμία πηγή άλλη εκτός του internet. Μάλιστα, οι ιστοσελίδες στις οποίες θα τη δείτε έχουν φτιαχτεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο του 2010. Πώς μια τέτοια προφητεία, που μιλάει για το πότε θα είναι κοντά ο καιρός δεν ήταν γνωστή; Και πώς είναι δυνατόν να παραμείνει γνωστή τη στιγμή που ο "ανώνυμος" που την έγραψε επικαλείται μια εκπομπή στην τηλεόραση;
Και πώς ενώ ο ανώνυμος την είχε ακούσει το 1998 την θυμάται με κάθε λεπτομέρεια; Και αν ας πούμε, ότι την είχε σημειώσει κάπου, για ποιο λόγο την "πέταξε" στο internet σε αυτήν τη σελίδα και όχι σε μια άλλη;

3. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που έχει διαβάσει ένα-δυο βιβλία για τον πατέρα Παΐσιο να μιμηθεί το ύφος του, όπως επίσης και για όποιον έχει διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά να μιμηθεί και αυτόν, αρκεί να χρησιμοποιήσει κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις τους.
Για παράδειγμα η λέξη "τραβήξτε" αντί του "πηγαίνετε" που θα τη συναντήσεις και σε διάφορα σημεία σε βιβλία του πατρός Παΐσίου.
Άλλο παράδειγμα, ο Άγιος Κοσμάς την φράση "σακούλι με στάρι" την χρησιμοποιεί σε μια πραγματική προφητεία του (...να έχετε κρεμασμένο ένα σακκούλι με ψωμί, ή στάρι και αλάτι...)

4. Γιατί ο π. Παΐσιος να έχει τρεμάμενη φωνή; Αν εμφανίστηκε, θα εμφανίστηκε ως Άγιος, πλήρης Χάριτος, χωρίς αδυναμίες.
Μάλλον ο παραμυθάς της ιστορίας αυτής είχε διαβάσει περισσότερα αποσπάσματα από το τέλος της ζωής του γέροντα, και οι περιγραφές του ήταν περισσότερο επηρεασμένες από αυτά.

5. Η ιστορία είναι διανθισμένη και με τον γέροντα Εφραίμ; Ξανά; Να θυμήσω ότι ο γέροντας Εφραίμ, την προηγούμενη φορά που βγάλανε μια τέτοια διάδοση, γύρω στα 2008, την διέψευσε.



http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου