'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προσφυγή για κρασιά με την ετικέτα «Μακεδονία»...!!!!

Προσφυγή εναντίον διανομέων και αλυσίδων λιανικής στη γερμανική αγορά καταθέτει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, για διακίνηση κρασιών προέλευσης ΠΓΔΜ με την ένδειξη «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Βογιατζή, ορισμένες αλυσίδες της Γερμανίας συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και απέσυραν τα προϊόντα από τα καταστήματά τους.


«Η ονομασία “Μακεδονία” έχει κατοχυρωθεί και είναι Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) για οίνους από την Ελλάδα» διευκρίνισε ο κ. Βογιατζής και πρόσθεσε ότι «τη συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη επιτρέπεται να φέρουν οίνοι που προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας στην Ελλάδα».


Αντίστοιχο θέμα υπήρχε και με τη Σλοβενία, στην οποία απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οίνων της ΠΓΔΜ που φέρουν την ένδειξη «Μακεδονία» και «Μακεδονικός».


Η ΕΝΟΑΒΕ έχει επικοινωνία με τις ελληνικές πρεσβείες σε χώρες - μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρόμοια «κρούσματα» σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου