'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Στρος – Καν επιβεβαίωσε το σχέδιο πολυετούς «θεραπείας» της Ελλάδας

Μάλλον με παρωδία και επικοινωνιακό σόου έμοιαζε όλο αυτό που στήθηκε στη Βουλή με τον… master chef Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος μαγειρεύει οικονομίες και κράτη εδώ και χρόνια, να μιλά και οι υποτακτικοί να τον ακούν.

Ο φιλέλληνας, ο γυναικάς, ο σοσιαλιστής, ο ευγενικός, ο μαλακός και ότι άλλο αηδιαστικό κοσμητικό επίθετο που χρησιμοποιήθηκε αυτές τις ημέρες για τον διευθυντή του ΔΝΤ δεν μπόρεσαν να καλύψουν αυτό που όλοι οι Ελληνες βλέπουν ξεκάθαρα. Οτι δηλαδή η χώρα είναι υπό κατοχή και όποτε θέλουν οι ξένοι κυβερνώντες θα έρχονται και θα κάνουν συστάσεις για ακόμη περισσότερα μέτρα.

Και αυτό το θέατρο του παραλόγου με βουλευτές να τοποθετούνται και τον Ντ. Στρος Καν απλά να επιβεβαιώνει ότι μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αρκεί να κάνει τη δουλειά του, ήταν αν μη τι άλλο διασκεδαστικό μέσα στη μαυρίλα μας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι μας περιμένουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται νέο “κούρεμα” σε μισθούς και συντάξεις. Αδιαφορώντας για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων ξεκαθάρισε τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να πάρουμε την τέταρτη δόση του δανείου και την επιμήκυνση που τόσο επιθυμούμε. Καθαρά εκβιαστικό δίλημμα από έναν μετρ του πολιτικο-οικονομικού εκβιασμού σε μια χώρα που κατάντησε παρίας της Ευρώπης.
Ο κ. Στρος Καν έκανε λόγο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας η οποία όπως είπε προϋποθέτει ευθυγράμμιση των ημερομισθίων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, η απασχόληση και κατά συνέπεια η ανταγωνιστικότητα. Κλασσική συνταγή ΔΝΤ δηλαδή, δεν περιμέναμε κάτι άλλο.
Επίσης, ζήτησε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άρση των εμποδίων για παροχή υπηρεσιών.
Με λίγα λόγια, τα τρία μνημόνια που έχουμε υιοθετήσει σε έξι μήνες δεν αρκούν και έπονται κι άλλα.
Σε μια ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν πήγε νωρίτερα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και στυλίτευσε την αντιπολίτευση γιατί δεν συναινεί στη σφαγή των πολιτών.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε θετικός στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και εξέφρασε την άποψη ότι τελικά θα γίνει. «Σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο μετά την εφαρμογή του προγράμματος είναι αλήθεια ότι είναι μάλλον δύσκολο να αποπληρωθεί το δάνειο, οπότε ευθύς εξαρχής είχαμε μιλήσει για ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου», είπε. «Βλέπω ή τουλάχιστον ελπίζω και θεωρώ ότι τελικώς θα υπάρξει μία διευθέτηση» πρόσθεσε.
Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι υπήρχε από την αρχή σχέδιο για πολυετή κατοχή της χώρας, σχέδιο που επιμελώς έκρυψε η κυβέρνηση η οποία παραμύθιασε τον κόσμο λέγοντας ότι σε τρία χρόνια ή και νωρίτερα θα βγούμε από την επιτήρηση.
Ολα όσα είπε στη Βουλή ο Στρος Καν πάγωσαν ασφαλώς τον ελληνικό λαό ο οποίος από πρώτο χέρι έμαθε ότι έχει μπει για τα καλά σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια.
Αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ας προσέχαμε που παραδίδαμε το μέλλον της χώρας. Διότι η συνταγή που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ δεν είναι πρωτόγνωρη. Δεν είναι «Αϊνστάιν» εκεί στο Ταμείο, είναι μεθοδικοί, έχουν ένα συγκεκριμένο σύστημα, “κοστούμι” που φοράνε σε κάθε χώρα που πάνε. Δεν τους αφορά αν είναι στενό η πλατύ, αυτοί ακολουθούν τυφλά την πολιτική τους.
Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι να αλλάξουμε το ΔΝΤ, αυτό δεν αλλάζει και καλά κάνει. Το θέμα είναι να αλλάξουμε τη δική μας πολιτική, την κυβέρνηση που παραδόθηκε αμαχητί και τώρα παρακολουθεί σαν κομπάρσος το έργο να εξελίσσεται. Και δεν πρόκειται για καμιά κωμωδία, αλλά για εφιαλτικό θρίλερ.

http://www.antinews.gr/?p=75000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου