'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ψαλιδίζουν και τον μισθό του πρωθυπουργού!!!!!

Την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας για το 2011 έκανε ενώπιον του κοινοβουλίου στο Δουβλίνο ο υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν, ο οποίος επιβεβαίωσε την επιβολή σειράς μέτρων λιτότητας, ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά στον Λένιχαν, δήλωσε πως η οικονομική δραστηριότητα έχει σταθεροποιηθεί και θα εμφανίσει καλύτερη εικόνα από την μείωση 7,6% του ΑΕΠ το 2009 , παρά τα μέτρα λιτότητας, που περιλαμβάνουν μειώσεις δαπανών και αυξήσεις στη φορολογία.


"Εν μέσω της αναταραχής στον χρηματοπιστωτικό τομέα τους τελευταίους μήνες, είναι εύκολο να παραγνωρισθεί το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα σε αυτή τη χώρα έχει σταθεροποιηθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται ότι για να αποκτήσει η χώρα πρόσβαση στην πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας, το οποίο και εγκρίθηκε σήμερα επισήμως από το Εcofin, θα πρέπει η ιρλανδική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011, κάτι το οποίο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρά την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Δεν εξαιρείται πάντως ούτε η κυβέρνηση από τις περικοπές. Ο μισθός του πρωθυπουργού περικόπτεται κατά 14.000 ευρώ το χρόνο και των υπουργών κατά 10.000 ευρώ από τις 228.000 και 191.000 που ήταν μέχρι σήμερα, αντίστοιχα.


Την ίδια ώρα ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν άσκησε πιέσεις στην Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι είναι «σημαντικό» να διευκρινίσει «σύντομα» τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει για την ερχόμενη χρονιά, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος. «Από τη δική μας οπτική γωνία είναι σημαντικό η Πορτογαλία να διευκρινίσει σύντομα τα μέτρα σταθεροποίησης για την προσεχή χρονιά», προκειμένου «να εκπληρώσει το στόχο της του 4,6%» του ελλείμματος, δήλωσε ο Ρεν.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου