'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γιατρός θήλασε 20χρονη ασθενή για να κάνει διάγνωση!!!!!

Σε πρόστιμο 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη καταδικάστηκε ένας Φινλανδός γιατρός, ο οποίος αποφάσισε να θηλάσει το στήθος μιας 20χρονης ασθενούς του για να της κάνει… διάγνωση!

Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της. 

Ο γιατρός όμως, σκέφτηκε, όπως είπε στην απολογία του, να χρησιμοποιήσει τον πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο του θηλασμού για να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια αφού όπως εξήγησε, ήθελε να διαπιστώσει το ποιόν της γεύσης του υγρού αυτού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να της πληρώσει και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη».

Το θύμα αξίωνε από τον γιατρό 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τόκους. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε αυτήν την αξίωση «διότι πρόκειται για μεμονωμένη πράξη στρεφόμενης κατά ενηλίκου», τονίζεται στην απόφαση

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=98529

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου