'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μας έχουν «γραμμένους» οι Τούρκοι....

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποτελούν τις κύριες απειλές για την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα έρχεται τελευταία στο σχετικό κατάλογο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους, η οποία είναι από το 1952 σύμμαχος της Ουάσιγνκτον στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων.


Η επόμενη χώρα είναι το Ισραήλ, σύμφωνα με το 24% των ερωτηθέντων. Το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να «παγώσει» τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος, ενώ 28% πιστεύει ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος. Το Ιράν, για το οποίο οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις θεωρούν ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή, παρά μόνο από το 3% των ερωτηθέντων.


Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση, καθώς μόνο το 2% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.


Πέταξαν -ξανά- πάνω από το Αγαθονήσι


«Ποδαρικό» και στις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά έκαναν την Τετάρτη οι τουρκικες Ένοπλες Δυνάμεις. Στις 15:26 της 5ης Ιανουαρίου 2011, σχηματισμός οκτώ οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.


Οι υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 -τα οποία εκτιμάται ότι εκτελούσαν παίγνιο εναέριου αποκλεισμού και εικονικού βομβαρδισμού του Αγαθονησίου- πέρασαν σε διάφορα ύψη από τα 8.500 μέχρι τα 24.500 πόδια πάνω από το νησί.


Οι σημερινές (της 5ης Ιανουαρίου) πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι σημειώνονται λιγότερο από δύο 24ωρα πριν την προγραμματισμένη μετάβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Ερζερούμ της Τουρκίας και ενισχύουν την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι, πέρα από τα λόγια και τις χειρονιμίες καλής θέλησης, η τουρκική αναθεωρητική πολιτική παραμένει αμετάβλητη.


Συνολικά την Τετάρτη, 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν δέκα φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου