'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Υπό μελέτη» πλωτά κέντρα υποδοχής μεταναστών, επιβεβαιώνει ο Χρ.Παπουτσής...!!!!!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει όλες τις προτάσεις και τη διεθνή εμπειρία, δήλωσε ο κ. Χρήστος Παπουτσής επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του BHMAonline, ότι υπάρχει η σκέψη να ενοικιαστούν πλωτά κέντρα υποδοχής μεταναστών.  

 Ο υπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν προβλήματα στη συγκεκριμένη πρόταση και, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και δεν έχει λάβει αποφάσεις.

«Εμείς εξετάζουμε όλες τις προτάσεις που μας γίνονται, όλες τις εμπειρίες που έχουν αξιοποιηθεί για τέτοιες περιπτώσεις από άλλα κράτη. Πρέπει να βρούμε ποια είναι η πιο πρόσφορη για την Ελλάδα και την περίπτωσή μας.

 

Μια από αυτές τις προτάσεις είναι και η ενοικίαση πλωτών κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών» είπε ο κ. Παπουτσής μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.


«Ωστόσο –πρόσθεσε ο υπουργός- κάθε μια από αυτές τις λύσεις έχει και προβλήματα. Για παράδειγμα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο κόστος της μεταφοράς και κάποια προβλήματα που αφορούν στον ελλιμενισμό του πλωτού μέσου, πού εγκαθίσταται και σε ποια περιοχή θα ήταν χρήσιμο. Όμως, σε αυτή τη φάση είμαστε στη μελέτη αυτών των προτάσεων. Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα πέραν του γεγονότος ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας».

Ο Χρ.Παπουτσής επέμεινε στο θέμα της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο, «χωρίς να ερωτηθεί φυσικά ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε κανείς, δεδομένου ότι η διαχείριση των συνόρων είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας».

Παράλληλα, το υπουργείο κινείται προς την αξιοποίηση ορισμένων ειδικών οχημάτων που μπορούν να βοηθούν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των μεταναστών, τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου για το άσυλο (περνάει την Παρασκευή σε Επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής) και στη δημιουργία χώρων υποδοχής των μεταναστών.

«Η Ελλάδα, η ελληνική Κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη, τη ζωή του, την ποιότητα της ζωής του, την αξιοπρέπεια. Και ταυτόχρονα έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου που αναζητεί την ελπίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας.

 

Αλλά μόνο εκείνων -και αυτή είναι η δυνατότητά μας – που έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας είτε με τη μορφή ασύλου είτε με μορφή διεθνούς προστασίας.

»Όλοι οι υπόλοιποι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με απόλυτη ευαισθησία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον ελληνικό πολιτισμό και στην ευρωπαϊκή παράδοση» συμπλήρωσε ο κ. Παπουτσής.

* «Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά, γιατί το αφήσαμε για πολλά χρόνια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής. 

 

πηγη

http://nationalpride.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου