'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Σ. Κραουνάκης: “Θέλω να ρίξω μια μπάτσα σε πράκτορες, υποδημοσιογράφους”!!!!

Κραουνάκης μαινόμενος! Όπως πάντα θυελλώδης ,εκρηκτικός, αυθεντικός, αληθινός σαν τα τραγούδια του, είρωνας και αυτοσαρκαζόμενος!

-Τι κάνεις Σταμάτη μου;
-Πρωινό. Χαρούμενο πρωινό στην πόλη!

Είναι αυτός ο προφητικός τελάλης του καλοκαιριού που μέσα από τα λόγια του Αριστοφάνη φώναζε: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Στην πρώτη γουλιά καφέ έχει ήδη θυμώσει. «Ό,τι διατυμπάνιζα όλο το καλοκαίρι ήρθε στο κεφάλι μας μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό που ζούμε είναι πόλεμος και το 'χουν καταλάβει όλοι. Είναι κατοχή. Είμαστε υπόδουλοι σε μία νέου τύπου κατοχή» λέει στο newsbomb.gr.
Η παράσταση του καλοκαιριού έσκισε. Κάποιοι όμως είχαν άλλη άποψη. Με αυτούς είναι πυρ και μανία ο Σταμάτης. «Θέλω να γίνω κακό παιδάκι και να ρίξω μία μπάτσα, επί της αληθείας του λόγου, σε όλους αυτούς τους πράκτορες, τους πανεπιστημιακούς, τους υποδημοσιογράφους τύπου «κουλτούρα να φύγουμε», που ενώ ο κόσμος αποθέωνε, αυτοί βιάστηκαν να υπονομεύσουν τη δύναμη της επικοινωνίας αυτού του αισθήματος. Αυτοί που υπονομεύουν το δημόσιο αίσθημα και την επικοινωνία μιας αληθινής καταγγελίας, αυτοί θέλω να είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουνε τη νύφη!»
Χύμα στο κύμα χαρακτηρίζει την εποχή όπου ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην καθημερινότητα του. «Η εξουσία είναι άναυδη! Και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αυτοκριτικάρεται και αυτομαστιγώνεται. Ήρθε η ώρα να πληρώσει για πολλά δεινά που εκείνο προξένησε. Και το ξέρουνε και μέσα και έξω! Δυστυχώς το αγόρι αυτό -αν παραμείνει στη θέση που είναι- θα αναγκαστεί να κλείσει λογαριασμούς του μπαμπά του. Για όσους θυμόμαστε. Δεν είμαστε πια τριάντα. Τότε ήμασταν τριάντα».
Ο Κραουνάκης είναι σκληρός και ειλικρινής με τους άλλους γιατί είναι πιο σκληρός και ειλικρινής με τον εαυτό του. «Θα την πω την πικρή αλήθεια ξεκινώντας από τον εαυτό μου. Η γενιά μου -τα παιδιά του πολυτεχνείου- ξοδεύαμε περισσότερα από όσα βγάζαμε. Εγώ την αποδέχομαι την ευθύνη μου στο όριο της προσωπικής μου οικονομικής συμπεριφοράς. Ανήκω στους Έλληνες που δεν έχουν πάρει μαύρα χρήματα και πληρώνω κανονικά τους φόρους μου. Μη έχοντας κάνει δύο βασικά λάθη όλο αυτό το διάστημα δηλαδή χρηματιστήριο και δανεικό χρήμα που το πληρώνεις πανάκριβα, είμαι εντάξει. Βγαίνω. Η κρίση μας αναγκάζει να καταργήσουμε τους διαμεσολαβητές. Αυτούς που πληρώναμε για να μας κάνουνε τη δουλειά για να μην την κάνουμε εμείς».
Χαρακτηρίζει την εποχή μας ως χρόνο συνολικού συμμαζέματος και θεωρεί ότι οι επιλογές μας είναι πια αυστηρές και ήδη ξεχωρίζουν τα πράγματα που έχουν πραγματική αξία. «Τα πράγματα που είναι αληθινά και με αίσθημα καίριο δουλεύουν. Τα μαγαζιά που έχουν καλό και φτηνό φαγητό δουλεύουν. Και λίγο γειτονιά βλέπω. Ξαναείδα τα καφέ της Αγίου Αλεξάνδρου στο Φάληρο να είναι γεμάτα από κόσμο που μιλάει για τα θέματα. Επίσης βλέπω και στην κυβέρνηση ότι όλοι προσπαθούν. Εγώ που δεν… είμαι φίλος. Πιστεύω πως η βαθιά Ελλάδα δεν θα πεθάνει έτσι εύκολα. Εκτός από τα golden-boys και τους διαχειριστές οι υπόλοιποι δεν θα αφήσουμε να ερημώσει το σπιτικό μας εύκολα. Θα την κάνουμε την μάχη μας».
Του αρέσουν οι ειδήσεις του STAR –που δεν σε αφήνουν να αλλάξεις κανάλι- του αρέσει ο ΕΝ ΛΕΥΚΩ και το ΒΗΜΑ FM, αλλά κυρίως «κατοικεί» στο διαδίκτυο. Ανεβάζει τραγούδια, χαρίζει τραγούδια και τελευταία του ήρθε μια φλασιά να βγάλει όλο του το έργο σε ένα Ipod. Τις πιο πολλές ώρες όμως ο Κραουνάκης κάνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε. Μαζεύει αισθήματα κι ευαισθησίες και τα μετουσιώνει σε τραγούδια. «Προσωπικά ερημώνω για να επικοινωνήσω. Αυτό τον καιρό «κλείνω» για να δω τι θα βγάλει η ψυχή για να τραγουδήσει. Τι λέμε στον κόσμο τώρα; Δεν μπορούμε σίγουρα να πούμε αυτό που λέγαμε χτες».


του Αντώνη Ανδρικάκη

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου