'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλύπτεται φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ - 80 σκάνδαλα στην Υγεία!!!

- Μόνο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ζημιά 1,5 εκατ,. ευρώ!
 
- Περίπου 1 εκατ. σε γάζες, επιδέσμους και όργανα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!


- Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!
Ζαλάδα προκαλούν τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά από τους επιτήδειους της υγείας οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσει το ΕΣΥ λίγο πριν την κατάρρευση.

Διαγωνισμοί για αναλώσιμα υλικά, οστικά και άλλα μοσχέυματα, παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρών αλλά και λειτουργία ιδιωτικών θεραπευτηρίων ενώ είχε διαταχθεί η διακοπή της λειτουργίας τους!


Οι επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) προώθησαν στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο δεκάδες υποθέσεις οι οποίες εστάλησαν παράλληλα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων».


Στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και νοσοκομείων τα οποία μετά την υποβολή τους από το ΣΕΥΥΠ στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάστηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Συνοπτικά κατά το περασμένο έτος 80 από τα πορίσματα ελέγχου διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ 24 διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τον καταλογισμό από τους επιθεωρητές της ζημιάς του Δημοσίου.


Η συνολική καταλογισθείσα ζημιά του Δημοσίου για τα πιο πάνω πορίσματα ανέρχεται στο ποσό των 7.332.866 ευρώ, ενώ από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία, που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.


Χαρακτηριστικές σκανδαλώδεις υποθέσεις που ζημιώνουν το δημόσιο


- Οικονομική ζημιά από διαγωνισμούς (αναλωσιμων υλικων χειρουργειου,υγειον.υλικού,συσκευών-οργάνων ιατρονοσηλείας,επιδεσμικού υλικού)του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Η ζημιά ανέρχεται 974.676,17 ευρώ και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης


- Ελέγχου διαχειριστικών πράξεων για προμήθεια φαρυγγικών αεραγωγών στοΠ.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Η οικονομική ζημία για τα έτη 2005 και 2006 υπολογίζεται στα 16.938,90 ευρώ.


- Σχετικά με τήρηση διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης των συμβάσεων ορθοπεδ.υλικού και εκτίμησης οικον.ζημίας από προμήθεια εξωσυμβατικών ειδών στην Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική κλινική του Γ.Ν.Θ.ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Για τις συμβάσεις αυτές η ζημία ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ βρίσκεται εξέλιξη έλεγχος για πιθανή μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.


- Σχετικά με τη χρήση οστικών μοσχευματων σε επεμβάσεις σπονδυλοδεσίας από την Ν/Χ κλινική του Γ.Ν.Καβάλα, όπου το δημόσιο φέρεται να έχει χάσει 830.803,80 ευρώ για την περίοδο Ιουνίου 2005 μέχρι Απρίλιο 2008.


- ΕΔΕ για συνταγογραφήσεις στο ΙΚΑ Αξιούπολης όπου σε δείγμα συνταγών από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2009, η οικονομική ζημιά ανέρχεται στα 25.482,06 ευρώ.newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου