'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πώς μεθόδευαν νέα κρίση στο Αιγαίο!!

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την πολιτική εκτροπή που προετοίμαζε στη γειτονική Τουρκία μερίδα σκληροπυρηνικών στρατηγών, με άλλοθι μια ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «Βαριοπούλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατηγοί, τον Νοέμβριο του 2002, λίγες μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Recep Tayip Erdogan, σχεδίαζαν την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, βάσει ενός σχεδίου υπό την κωδική ονομασία «Suga».


Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες στη «Βαριοπούλα» μεθόδευαν την πρόκληση τεχνητής κρίσης στο Αιγαίο, μέσω «θερμών επεισοδίων».

Σε πρώτο ρόλο το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Όπως προκύπτει από τα νέα ντοκουμέντα, σημαίνοντα ρόλο στο σχέδιο «Suga» θα διαδραμάτιζε ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ozden Ornek, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επιχείρηση «Βαριοπούλα».


Βάσει του «Suga», ο ρόλος του ναυάρχου Ornek θα αναβαθμιζόταν σε τέτοιο βαθμό, ώστε αμέσως μόλις θα ξεκινούσε ένα νέο θερμό επεισόδιο με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θα παρακάμπτονταν αντίστοιχα ο ρόλος του τουρκικού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ως υπευθύνου για τις οδηγίες εμπλοκής – απεμπλοκής σε μάχη.


Όπως συμβαίνει στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, οι οδηγίες εμπλοκής ή απεμπλοκής δίνονται μόνον κατόπιν εντολής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι οδηγίες αυτές προβλέπουν συγκεκριμένα ότι απαγορεύεται η εμφάνιση ενόπλων στο κατάστρωμα πολεμικού πλοίου, οι προκλητικές μανούβρες, η χρήση πυρός, όπως και οποιαδήποτε άλλη εχθρική συμπεριφορά, εφόσον δεν υπάρξει ανάλογη εντολή από το ΓΕ.ΕΘ.Α..


Με άλλα λόγια, το σχέδιο «Suga» προέβλεπε την πραξικοπηματική μεταβίβαση όλων των κρισίμων εξουσιών του τουρκικού ΓΕ.ΕΘ.Α. προς τον Α/ΓΕΝ.. 



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου