'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Χασισοκαλλιεργητές δηλητηριάζουν κοπάδια στα Σφακιά!!!

Για να πουλήσουν οι ιδιοκτήτες τη γη τους

Στόχος επίδοξων χασισοκαλλιεργητών έχουν γίνει τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στα χωριά των Σφακίων στην Κρήτη. Τα άτυχα ζώα δολοφονούνται με δηλητηριασμένη τροφή, έτσι ώστε να τρομοκρατηθούν οι ιδιοκτήτες τους και να πουλήσουν τη γη τους δίνοντας χώρο στους δράστες να την σπείρουν με νέες φυτείες ινδικής κάνναβης!


Η απίστευτη αυτή αποκάλυψη επιβεβαιώνεται από κτηνοτρόφους που έχουν δεχθεί κατά καιρούς απειλές για να παραιτηθούν από τις περιουσίες τους, αλλά και από τα κοινά πορίσματα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων και του Ινστιτούτου Βιοχημείας και Τοξικολογίας Αθηνών που διαπίστωσαν ότι με το ίδιο δηλητήριο έχουν δολοφονηθεί πάνω από 500 πρόβατα, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Σεπτέμβριο του 2010!

Οι συστηματικές δηλητηριάσεις των κοπαδιών έχουν καταγραφεί στον ορεινό όγκο μεταξύ των χωριών Ασφένδου και Αγίου Νεκταρίου του δήμου Σφακίων στα Χανιά. Οι αδίστακτοι δράστες εισβάλλουν συνήθως στα μαντριά και εντοπίζουν τα τσουβάλια με τις ζωοτροφές, στα οποία ρίχνουν οργανοφωσφορικούς εστέρες, ένα εξαιρετικό ισχυρό δηλητήριο που προκαλεί τον μαρτυρικό θάνατο των ζώων πολλά από τα οποία μάλιστα κυοφορούν.


Τα αλλεπάλληλα περιστατικά έχουν φέρει σε απόγνωση αρκετούς φιλήσυχους κτηνοτρόφους της περιοχής, που έχασαν μέρος ή και ολόκληρη την περιουσία τους. Η ανασφάλεια τους κυριεύει και ζητούν προστασία από την Αστυνομία, κάτι που είναι πολύ δύσκολο εξ αιτίας της μορφολογίας της περιοχής και της έλλειψης δυνάμεων της ΕΛΑΣ. Έτσι, είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται να πουλήσουν τη γη που τους ανήκει και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους δολοφόνους των κοπαδιών να μετατρέψουν τα κτήματά τους σε απέραντες χασισοφυτείες.



protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου