'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στα ύψη η αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Από τη μία η τιμή της αμόλυβδης που έχει πάρει την ανιούσια, από την άλλη πλευρά η αισχροκέρδεια χωρίς "φρένο" σε κάποια πρατήρια της χώρας, και η μετακίνηση με το αυτοκίνητο έχει καταλήξει πολυτέλεια για τους περισσότερους οδηγούς.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις μεγάλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) στα καύσιμα και προσπάθωντας να εξισορροπήσουν τη μεγάλη πτώση στο τζίρο (περί το 10% την χρονιά που έφυγε), ορισμένοι επιτήδειοι οργιάζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες η μέση τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης έφτασε τα 1,634 ευρώ ανά λίτρο, πραγματοποιώντας ένα ακόμη ρεκόρ και διατηρούμενη πρώτη υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι, μάλιστα, λίγα τα βενζινάδικα σε όλη την χώρα, που πουλάνε πάνω από τα 1,80 ευρώ το λίτρο.

Το δικό του ρεκόρ, δε, έκανε και το πετρέλαιο θέρμανσης, με μέση τιμή σχεδόν στα 81 λεπτά και με κάποιους να πωλούν ακόμη και πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο.

Η αισχροκέρδεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ και  έναν μήνα αυξάνεται συνεχώς η  τιμή της βενζίνης και εδώ και  δύο εβδομάδες εκείνη του πετρελαίου θέρμανσης, όταν στις διεθνείς και στις διυλιστηριακές τιμές έχουν σημειωθεί σαφείς αυξομειώσεις όλο αυτό το διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και μία εβδομάδα καταγράφεται σταθερά πτώση της τιμής του  πετρελαίου και ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία έχει άλλωστε αποτυπωθεί ήδη στις τιμές  στις οποίες πωλούν τα ελληνικά διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων ο νέος Επενδυτικός νόμος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τα αυξημένα πρόστιμα σε βενζινάδικα με "πειραγμένες" αντλίες.

Συγκεκριμένα για τα βενζινάδικα προβλέπεται ελάχιστο πρόστιμο 50.000 ευρώ και μέγιστο 500.000 για κάθε "πειραγμένη" αντλία, διοικητικές και χρηματικές κυρώσεις για όσους συμμετείχαν στην εξαπάτηση των καταναλωτών και οριστική αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.


http://www.newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου