'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Δικάστηκε επειδή πίεζε τα παιδιά του να διαβάσουν!!!

Η μανία που είχε να πετύχουν οι κόρες του στη ζωή τους και να φτάσουν σε ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τον οδήγησε στο δικαστήριο.  

Πρώτη φορά στα χρονικά Δικαστήριο της Μελβούρνης δίκασε έναν πατέρα ό οποίος καταπίεζε τα παιδιά του να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έτσι, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση δεν μπορεί πλέον να αποφασίζει για τα παιδιά του καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η μετέπειτα εξέλιξή τους λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας και άγχους.
Τον βιετναμικής καταγωγής πατέρα 3 παιδιών οδήγησε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγός του και το κύριο επιχείρημα που πρόβαλλε εκεί ήταν ότι με την υπερβολική πίεση που ασκούσε στην 13χρονη και την 11χρονη κόρη του, δημιουργούσε στα παιδιά υπερβολικό άγχος και έκανε τη ζωή τους... "εφιάλτη".

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο πατέρας που προερχόταν από φτωχή οικογένεια ζητούσε από τις δύο κόρες του να γράφουν αναφορές για το τι έκαναν στην καθημερινή τους ζωή και στην συνέχεια να του τις διαβάζουν από το τηλέφωνο κάθε βράδυ, για να διαπιστώνει το επίπεδο της εκφραστικής τους ικανότητας. Σαν να μην έφτανε αυτό τους ζητούσε να κάνουν εργασίες στο σπίτι, των οποίων το επίπεδο ήταν πολύ ανώτερο απ' αυτό που βρίσκονταν τα δύο κορίτσια στο σχολείο. Περιττό να αναφέρουμε ότι είχε αναλάβει ο ίδιος να διαβάζει τα παιδιά του και ήλπιζε ότι αργά ή γρήγορα θα κέρδιζαν υποτροφία για ελίτ σχολείο της Μελβούρνης.


Ο πατέρας υπερασπιζόμενος τον εαυτό του είπε στο δικαστήριο ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό των παιδιών του. "Ήθελα τα παιδιά μου να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες και να επιτύχουν στη ζωή τους" είπε χαρακτηριστικά.


Εντούτοις το δικαστήριο χαρακτήρισε την φορτική συμπεριφορά του πατέρα ως λανθασμένη και εκτιμώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών του, του απαγόρευσε στο εξής να αποφασίζει για το μέλλον τους.


newsday
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου