'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη...

Νέες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Συγκεκριμένα, ηλεκτρικός, μέτρο, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Το τραμ θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός.


Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα. Επίσης, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.


Ωστόσο, για τις ίδιες μέρες (5 και 10 Ιανουαρίου) η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα, προσανατολίζεται σε 24ωρες απεργίες.


Υπενθυμίζεται ότι, εκτός των άλλων, ο καινούργιος χρόνος φέρνει και αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μεταφοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αντίστοιχων Οργανισμών.


Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αυξήσεις των εισιτηρίων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.


Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.


Σημαντικές αυξήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 70%, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της λογικής του Οργανισμού να φτάσουν τα κόμιστρα σε ύψος περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΚΤΕΛ.


Ενδεικτικά, το εισιτήριο για το "Intercity", στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, από 36,30 ευρώ που είναι σήμερα, αναμένεται να φτάσει στα 55,20 ευρώ, αυξημένο, δηλαδή, κατά περίπου 53%, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα, από 8,90 ευρώ που είναι σήμερα, θα φτάσει τα 15,4 ευρώ, αύξηση περίπου 70%. Αισθητά μικρότερες αναμένεται να είναι οι αυξήσεις στον Προαστιακό.


Αυξήσεις στα ταξί


Την ίδια ώρα, «τρέχουν», ήδη από την Πρωτοχρονιά, οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.


Πιο συγκεκριμένα, η πτώση της σημαίας αυξήθηκε στα 1,19 ευρώ από 1,16 ευρώ, η χιλιομετρική αποζημίωση για τη μονή ταρίφα έφτασε σε 0,68 ευρώ και για τη διπλή ταρίφα σε 1,19 ευρώ, ενώ η ελάχιστη διαδρομή αγγίζει πλέον  τα 3,16 ευρώ.


Σύμφωνα με τον Συνδέσμο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ο κλάδος είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τις μεταφορές και να ενταχθούν στο χαμηλό συντελεστή. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε δεκτό.


Σημειώνεται ότι τα κόμιστρα είχαν αυξηθεί ξανά τον περασμένο Ιούλιο λόγω της εισαγωγής του κλάδου στο συντελεστή ΦΠΑ του 11%.


Ακριβότερα διόδια


Παράλληλα, αυξήσεις διοδίων, που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 2 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρείες παραχώρησης, "Νέα Οδός" και "Κεντρική Οδός".


Στα διόδια Αφιδνών οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής: δίκυκλα 1,40 ευρώ, ΙΧ 2,05, μεσαία φορτηγά 5,20, μεγάλα φορτηγά 7,25.


Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1,70, ΙΧ 2,50, μεσαία φορτηγά 6,25, μεγάλα φορτηγά 8,80.


Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1,65, ΙΧ 2,40, μεσαία φορτηγά 6,10, μεγάλα φορτηγά 8,50.


Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1,10, ΙΧ 1,55, μεσαία φορτηγά 3,95 , μεγάλα φορτηγά 5,55.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου