'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Έγραψε ιστορία...!!!

Σε κλίμα συγκίνησης, η νέα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ παρέλαβε από Λουίς Ινάσιο Λούλα την προεδρική εσάρπα. Ο απερχόμενος πρόεδρος φεύγει με πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παρέδωσε την προεδρική εσάρπα στη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, μια κίνηση που συμβολίζει τη μεταβίβαση της εξουσίας στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.

Αρκετές χιλιάδες Βραζιλιάνοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Τριών Εξουσιών απέναντι από το προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο στη Μπραζίλια και παρακολούθησαν την αποχώρηση του πρώην εργάτη που ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 2003.

Σε μια απλή τελετή ο Λούλα φίλησε θερμά την 63χρονη πρώην προσωπάρχη του πριν της παραδώσει την πρασινοκίτρινη εσάρπα, με τα χρώματα της Βραζιλίας.

Η Ντίλμα Ρουσέλ είχε ορκιστεί λίγο νωρίτερα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας και δήλωσε συγκινημένη που διαδέχεται τον Λούλα, "τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία της χώρας" όπως τόνισε.
Παρότι αποχωρεί, "ο Λούλα θα είναι μαζί μας" επισήμανε στην ομιλία της προσθέτοντας ότι η διαδοχή του απερχόμενου χαρισματικού προέδρου ήταν μια "πραγματική πρόκληση".

Στόχος η εξάλειψη της φτώχειας

Νωρίτερα στην πρώτη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η νέα πρόεδρος δεσμεύτηκε να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.

"Η πιο επίμονη μάχη που θα δώσει η κυβέρνησή μου θα είναι για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας" που πλήττει ακόμη 18 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με την όγδοη οικονομία παγκοσμίως. Η Ρουσέφ υπογράμμισε ωστόσο ότι τη δέσμευση αυτή πρέπει να αναλάβει όλη η βραζιλιάνικη κοινωνία.

Η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια είναι επίσης οι τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησής της.

Η Ρουσέφ διαδέχεται τον ντα Σίλβα που εγκαταλείπει την εξουσία ύστερα από θητεία οκτώ ετών και με τη δημοτικότητά του στα ύψη, με ποσοστό ρεκόρ 87%.

Η Ρουσέφ άρχισε την ομιλία της τιμώντας τον Λούλα, τον πολιτικό της μέντορα και δηλώνοντας πως η ίδια αισθάνεται μεγάλη τιμή που είναι πρόεδρος σε αυτή τη χώρα των 191 εκατομμυρίων κατοίκων.

"Θέλω να ενισχύσω το μεταρρυθμιστικό έργο του προέδρου Λούλα", είπε. Η νέα πρόεδρος είπε ότι "θα είναι ασυμβίβαστη όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον". "Η διαφθορά θα πατάσσεται σε μόνιμη βάση", υπογράμμισε.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου