'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Παπανδρέου στην Τουρκία και τα μυστήρια του Ερζερούμ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει ένα ακόμη ταξίδι στην Τουρκία, με την ανατολή του 2011. 

Στις 7 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Ερζερούμ με αφορμή την ετήσια Διάσκεψη των Πρέσβεων, την οποία διοργανώνει ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου. Θα απευθυνθεί μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ.Ερντογάν στους....
διπλωμάτες της γειτονικής χώρας και με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει στο ειδικό αυτό ακροατήριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:


// H Τρίτη Διάσκεψη Πρέσβεων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-9 Ιανουαρίου 2011 αρχικά στην Αγκυρα και στην συνέχεια στο Ερζουρούμ υπο την προεδρία του ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και τη συμμετοχή όλων των πρέσβεών μας, που ασκούν καθήκοντα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, με θέμα «Διπλωματία με Οραμα: Παγκόσμια Τάξη και Τάξη της Περιοχής από την Οπτική της Τουρκίας». 


Κατά τις πρώτες δύο Διασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 15-18 Ιουλίου 2008 και 4-8 Ιανουαρίου 2010, εξετάστηκαν σε βάθος οι παγκόσμιες δυναμικές, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής των πιο κατάλληλων πολιτικών επιλογών που συμφωνούν με τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς και οι διάφορες εξελίξεις. 


Στο νομό Μαρντίν είχε πραγματοποιηθεί μια σύνοδος αξιολόγησης αναφορικά με τα αποτελέσματα της 2ης Διάσκεψης Πρέσβεων. Κατά την περίοδο που ακολούθησε την 2η Διάσκεψη, αντιπροσωπείες στις οποίες προήδρευσαν αρμόδιοι υψηλού επιπέδου από το Υπουργείο μας, άρχισαν να επισκέπτονται διάφορους νομούς μας με σκοπό να διαφωτίσουν την τοπική κοινή γνώμη αναφορικά με την εξωτερική μας πολιτική και οι επαφές αυτές συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του έτους.


Η 3η Διάσκεψη που οργανώνεται μετά από ένα χρόνο θα δώσει την δυνατότητα να επανεξεταστούν τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, καθώς και τα θέματα που έχουν προτεραιότητα στον διεθνή τομέα και πέραν αυτού θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί η πρόοδος που εξασφαλίστηκε στα σημεία που συζητήθηκαν στην 2η Διάσκεψη και θα βοηθήσει στην ανανέωση των προβλέψεων εξωτερικής πολιτικής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επίσης θα βοηθήσει στο να αξιολογηθούν οι δραστηριότητές μας στον τομέα της Διπλωματίας σε θέματα στα οποία δίνουμε συνεχώς μεγαλύτερη βαρύτητα, τον τελευταίο καιρό.


Η Διάσκεψη Πρέσβεων που έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό κομμάτι θεσμικής κουλτούρας του Τ/ΥΠΕΞ, βοηθάει στην ανάπτυξη συντονισμού και συνεργασίας στις σχέσεις μεταξύ των θεσμών που έχουν ρόλο κλειδί στην εφαρμογή του οράματος μας, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική. Τελικά όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή και των άλλων σχετικών Υπουργών μας καθώς και την συμμετοχή υψηλών αρμοδίων από δημόσιους θεσμούς.


Εξάλλου η πρόσκληση ξένων φιλοξενούμενων υψηλού επιπέδου στην Διάσκεψη ως ομιλητές, που ξεκίνησε από πέρυσι, αποδίδει μια διεθνή διάσταση στην δραστηριότητα αυτή. 


Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να λάβει μέρος στο σκέλος της Διάσκεψης στο Ερζουρούμ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Γιώργος Παπανδρέου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του αξιότιμου πρωθυπουργού μας και να απευθυνθεί μαζί με τον αξιότιμο πρωθυπουργό μας προς τους πρέσβεις. Στο σκέλος της Διάσκεψης στην Αγκυρα, θα λάβει μέρος ο ΥΠΕΞ του Αφγανιστάν και θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους τούρκους πρέσβεις.

Το γεγονός ότι μέρος της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στο Ερζουρούμ, αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στο ρόλο της κοινής μας γνώμης στην διαμόρφωση της εξωτερικής μας πολιτικής.


Η Διάσκεψη με τον τρόπο αυτό, ενώ από την μία πλευρά δίδει μια νέα ευκαιρία έτσι ώστε να μπορέσουμε να μοιραστούμε τα οράματα και τους στόχους μας, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, με ένα ευρύτερο τμήμα του λαού μας στο ανώτατο επίπεδο, από την άλλη θα συμβάλλει και στην διεθνή παρουσίαση του Ερζουρούμ που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Αγώνες Πανεπιστημίων. 

(zoomnews.gr)
http://fonaklas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου