'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το σύγχρονο… γεφύρι της Άρτας!!!!

Μπορεί οι καθυστερήσεις έργων να είναι σύνηθες φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, όμως το φράγμα του Ιλαρίωνα και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη έσπασε όλα τα ρεκόρ, καθώς κατασκευάζεται δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια τώρα, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί!

Προβλέπεται μάλιστα νέος γύρος καθυστερήσεων, που θα πάει το έργο και άλλα χρόνια πίσω, αφού δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαλλοτριώσεις των εκτάσεων στη λεκάνη απορροής της λίμνης, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι αρχαιολογικές ανασκαφές για τη διάσωση των μνημείων της περιοχής.


Για την ιστορία, το έργο κατασκευής του φράγματος του Ιλαρίωνα άρχισε το 1991, αλλά οι εργασίες διακόπηκαν το 1996 για επτά ολόκληρα χρόνια. Η δεύτερη φάση κατασκευής άρχισε το 2003 και η εκτέλεση του έργου συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.


Ο διευθυντής του κλιμακίου της διεύθυνσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων (ΔΑΥΕ) Κώστας Παπαϊωάννου δήλωσε στη «ΜτΚ» ότι σχεδόν στο σύνολό του το έργο είναι περατωμένο, ενώ αυτήν την περίοδο γίνεται η εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στον υδροηλεκτρικό σταθμό. Με αυτά τα δεδομένα, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από τα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. 



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου