'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Ο φράχτης θα μπει... θέλετε, δεν θέλετε!!!!»

«Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο περίπου 128.000 παράνομων μεταναστών.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 512.000. Μόνο από την Τουρκία, το πρώτο 11μηνο του 2010 μπήκαν περίπου 50.000 παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Έβρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έχουμε ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη να την αντιμετωπίσουμε».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος και πάλι στο πρόβλημα αυξημένων ροών λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων των ανεξέλεγκτα εισερχομένων μεταναστών, δηλαδή στην εγκατάσταση του φράχτη στα χερσαία σύνορα.

Ο κ. Παπουτσής, απαντώντας έμμεσα και σε επικριτικά σχόλια τουρκικών εφημερίδων, αλλά και άλλων παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδας, δήλωσε ότι «είναι υποκρισία, όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της, επειδή θέλει το αυτονόητο, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της».

Με έμμεση, αλλά σαφή αναφορά σε σχέδια κατά της εσωτερικής ηρεμίας της Ελλάδας, ο κ. Παπουτσής σχολίασε ότι «ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος. Γι' αυτό παίρνουμε μέτρα και επιμένουμε στην αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που φέρνει την Ελλάδα προ δυσβάσταχτων ευθυνών».

Στο ζήτημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγωνία και την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. «Παίρνουμε όλα τα μέτρα για εκείνους που έχουν το δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας. Όπως, επίσης, παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία όσων το επιθυμούν και αποκτούν το δικαίωμα, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους» σημείωσε.

«Θέλω όμως να τονίσω» συμπλήρωσε, «ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα. Αυτό απαιτεί η συνταγματική τάξη της χώρας μας και ο νομικός πολιτισμός μας. Αυτό απαιτεί η υποχρέωσή μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μία κοινότητα αξιών που εγγυάται την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη».

Ο κ. Παπουτσής κατέληξε λέγοντας ότι «τα μέτρα δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά της Τουρκίας. Αντίθετα, διευκολύνουν και ενισχύουν τη συνεργασία μας με την Τουρκία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου παράνομης μετανάστευσης, της ουσιαστικής εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας επανεισδοχής και την αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών που δρουν στις δύο χώρες και διεθνώς». 


http://totefteri.blogspot.com/2011/01/blog-post_2865.html#ixzz1A5PbLSGU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου