'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αφαίμαξη οικοδόμων με τα ένσημα του ΙΚΑ...!!!!

Απίστευτη κομπίνα με θύματα οικοδόμους και θύτες εργολάβους είχε στηθεί εδώ και καιρό σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως καταγγέλλουν οι πρόεδροι των σωματείων των οικοδόμων σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι εργολάβοι εισέπρατταν τμηματικά από τους εργαζόμενους, πολλές χιλιάδες ευρώ για καταβολή εργοδοτικών εισφορών (ένσημα) προς το ΙΚΑ, χωρίς όμως ποτέ να τα αποδώσουν στον ασφαλιστικό οργανισμό.


Η κομπίνα, είχε στηθεί τόσο καλά που ,- όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δράμας ,κ.Γιώργος Σαβρίδης - πιθανόν στο κόλπο να ήταν και υπάλληλοι του ΙΚΑ, αφού συναινούσαν στη συμπλήρωση ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τους εργολάβους.


Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης, κ. Φαρί Μπουδούρ, υπογραμμίζει ότι σε αυτό το κύκλωμα δεν εμπλέκονται μόνο εργολάβοι αλλά και πολιτικοί μηχανικοί . Επίσης σημειώνει πως ήδη ο φάκελος με όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσουν και συμπληρωματικό φάκελο με περισσότερα στοιχεία.


Το συνολικό χρέος προς τον ασφαλιστικό οργανισμό (ΙΚΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία, ξεπερνά τα 500.000 ευρώ, ενώ σε σύνολο οι εξαπατημένοι οικοδόμοι τους 450.


Ο κ. Κώστας Θεοδωρίδης, πρόεδρος τού Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, αναφέρει ότι αυτό το περιστατικό δεν είναι τυχαίο, αφού «συνάδελφοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στην αγορά ενσήμων μέσω εργολάβων, με μειωμένες τιμές, προκειμένου να έχουν αυτοί και οι οικογένειες τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να μπορούν να βγουν στο ταμείο ανεργίας».


Από την πλευρά τους,οι πολιτικοί μηχανικοί και οι εργολάβοι που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό, ενώ ένας από αυτούς, έχει υποβάλλει μήνυση προς τον κ. Σαβρίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση.


Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης 



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου