'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Παράνομη η απεργία σε Τρόλεϊ, Μετρό, λεωφορεία και ΗΣΑΠ.....

Παράνομη έκρινε την απεργία των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της εταιρείας. 

 Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους εργαζομένους λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Παράλληλα το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ απόψε με τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και την αυριανή 24ωρη απεργία. Ανάλογη απόφαση πήρε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά, το οποίο κήρυξε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, θα υποστούν τις πειθαρχικές και όποιες άλλες κυρώσεις προβλέπονται.


Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την προαναγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ.


Την προσφυγή έκανε η εταιρία.

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις εξαγγελθείσες για την Τετάρτη κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων στην οποία αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις να προχωρήσουν ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες, τελικά, αποδείχθηκαν αρνητικές για τους εργαζόμενους αφού κρίθηκαν παράνομες οι απεργίες σε ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΜΕΤΡΟ.


Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε συνδικαλιστής : «Θα παίξουμε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την κυβέρνηση».



zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου