'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το παράνομο «κατέβασμα»

Ένας Γάλλος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο να καταβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ για το παράνομο κατέβασμα πολλών χιλιάδων αρχείων, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο δικηγόρος μου κατέθεσε την προσφυγή την 1η Νοεμβρίου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο και να μπορεί ο καθένας να επωφεληθεί αυτού ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Τζέιμς Κλεμάν.

Ο 37χρονος αυτός χρήστης του διαδικτύου καταδικάστηκε τον Ιούνιο να καταβάλει αποζημίωση περίπου 20.000 ευρώ επειδή είχε στην κατοχή του και είχε μεταδώσει μεταξύ του 2003 και του 2005 13.788 αρχεία, στην πλειοψηφία τους μουσικά, τα οποία είχε κατεβάσει παράνομα χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο.
«Με αυτήν την προσφυγή θέλω να γίνει ένας ευρύς και ανοιχτός δημόσιος διάλογος (για το θέμα του κατεβάσματος στο διαδίκτυο) και να βρεθούν λύσεις που θα γίνονται σεβαστές» και από τις δύο πλευρές, δημιουργούς και χρήστες του διαδικτύου, προσέθεσε.

Ο Κλεμάν είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι η δράση του έχει την υποστήριξη του κινηματογραφιστή Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο οποίος συμμερίζεται την αντίθεσή του στον σχετικό νόμο. Αυτός προβλέπει, έπειτα από δύο προειδοποιήσεις, την επιβολή προστίμου και τη διακοπή της συνδρομής για τους χρήστες του διαδικτύου που επιμένουν να κατεβάζουν παράνομα αρχεία.

«Ως απλός χρήστης του διαδικτύου που κατεβάζει αρχεία, ενθαρρύνω την καλλιτεχνική δημιουργία και είμαι ένας δυνητικός αγοραστής. Δεν θεωρώ εαυτόν πειρατή», κατέληξε ο Κλεμάν. 



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου