'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δίκτυο διακίνησης χιλιάδων λαθρομεταναστών πίσω από την αερομεταφορά από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων;

Δίκτυο διακίνησης χιλιάδων λαθρομεταναστών κυρίως από το Αφγανιστάν σε ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Ελλάδας, εξαρθρώθηκε από τη Γιουροπόλ, το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με το περιστατικό της προσπάθειας μεταφοράς λαθρομεταναστών,την περασμένη Δευτέρα από το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωση της Γιουροπόλ, αναφέρεται ότι οι έρευνες υπό την καθοδήγηση των ιταλικών αρχών, διήρκεσαν δυο χρόνια και συνελήφθησαν 26 άτομα κυρίως σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.

Τα πλοκάμια του δικτύου βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, στο Πακιστάν, το Ιράν, την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, ενώ οι παράνομοι μετανάστες διακινούνταν από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια μεταφέρονταν στην Ιταλία, κυρίως μέσω βαλκανικών χωρών ώστε να προωθηθούν στη συνέχεια σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. 

Το ταξίδι μπορούσε να διαρκέσει από μερικές μέρες έως αρκετές εβδομάδες και ο κάθε λαθρομετανάστης πλήρωνε 3.500-5.000 ευρώ για τη μεταφορά του μέχρι την Ιταλία. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι διακινούσε περίπου 200 παράνομους σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι σήμερα και το ένα πέμπτο από αυτούς ήταν ανήλικοι, όπως διαπιστώθηκε και σε κατ' οίκον έρευνες. 

Επίσης, στη διάρκεια της έρευνας σε όλη την Ευρώπη, διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο έκανε συστηματική χρήση πλαστών διαβατηρίων χωρών - μελών της ΕΕ, ενώ αδιευκρίνιστα ακόμα ποσά διακινούνταν μεταξύ των μελών του σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, Πακιστάν και Ιράν, μέσω του ιδιωτικού δικτύου χρηματοδότησης «Χαουάλα». 


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου