'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τέλος στις απάνθρωπες πρακτικές των εισπρακτικών!!!!

Ταχύτερες διαδικασίες για την προώθηση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο των εισπρακτικών εταιρειών ζητούν οι οργανώσεις των καταναλωτών.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, επισημαίνει: «ενώ βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα εφαρμογής ρύθμισης των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (Ν.3869/2010) οι εισπρακτικές εταιρείες εμμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος 'με μη νόμιμο, σκληρό τρόπο , απάνθρωπο, για τα ήθη του μέσω Έλληνα καταναλωτή».


Η ένωση τονίζει ότι δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας καταναλωτών για τους τρόπους επικοινωνίας που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι εισπρακτικές εταιρείες (π.χ. καλούν με απόκρυψη του τηλεφωνικού αριθμού τους, δεν λένε από που καλούν και ποιους εκπροσωπούν και αναφέρουν προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη και σε τρίτα άτομα που τυχόν απαντήσουν στην κλήση τους).


Η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει ότι οι καταναλωτές πιέζονται πολύ από αυτή τη συμπεριφορά και όσοι βρίσκονται στην διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του, «αποπροσανατολίζονται καθώς από τη μια μεριά υπάρχουν οι ρυθμίσεις του Νόμου 3869/2010 και από την άλλη , τα παραπλανητικά "παπαγαλάκια" που αναφέρονται στα ‘’αρνητικά'' της ρύθμισης και ακόμα η απειλή περί ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων».



zougla.gr
madata.gr

1 σχόλιο:

  1. Hi there, I found your site by way of Google while searching for a comparable subject, your website came up, it seems to
    be great. I've bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just was alert to your weblog via Google, and found that it is truly informative. I'm going to watch out for
    brussels. I'll appreciate when you continue this in future. Many other folks will likely be benefited from your writing. Cheers!
    Also visit my web-site ... order 3 credit scores only

    ΑπάντησηΔιαγραφή