'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ!!! ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ "ΠΥΡΗΝΩΝ"

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση οι νέοι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που όρισε το δικαστήριο. 

 Στο άκουσμα της εξέλιξης, φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για «δίκη-παρωδία».
Είχαν προηγηθεί επεισόδια όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα, η οποία μιλούσε δυνατά. Μόλις οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν. Τότε, αστυνομικοί και νεαροί πιάστηκαν στα χέρια, με τους μεν να σπρώχνουν τους δε και άνδρες των ΜΑΤ, που στο μεταξύ είχαν φτάσει στο σημείο, να απομακρύνουν τους νεαρούς χρησιμοποιώντας τα γκλοπ τους.


Νωρίτερα, οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα κατήγγειλαν πως αστυνομικός με πολιτικά τραβούσε πλάνα με το κινητό του τηλέφωνο.


Επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τους κατηγορουμένους σε διπλανή αίθουσα, αποχώρησαν για λίγο προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Κάποια στιγμή, ακούστηκαν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από τα κρατητήρια, όπου είχαν οδηγηθεί οι κατηγορούμενοι που στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει, από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη των αιτημάτων τους. Ο επικεφαλής της φρουράς μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, απ' όπου είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ και τα μέλη του δικαστηρίου λόγω της έντασης, και άρχισε να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν.


Οι αστυνομικοί έσπευσαν στα κρατητήρια και διαπίστωσαν πως οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και έτρεχαν προς τον προαύλιο χώρο. Ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός.


Τελικά, η διμοιρία έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι ξαναοδηγήθηκαν στο χώρο των κρατητηρίων.


Έπαψαν τους δικηγόρους τους και απέχουν από το συσσίτιο


Μετά την ανακοίνωση από το δικαστήριο ότι και τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για να μην τηρηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά αλλά και να κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες όσων μπαίνουν στην αίθουσα, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ανακοίνωσαν πως παύουν τους δικηγόρους τους. Μάλιστα, προειδοποίησαν πως εάν το δικαστήριο ορίσει νέους συνηγόρους υπεράσπισης,τότε θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.


Νωρίτερα, σε δήλωση που διάβασε στο δικαστήριο ο Γιώργος Καραγιαννίδης, εκ μέρους όλων των κατηγορουμένων, ανέφερε πως παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους και θα ξεκινήσουν αποχή από το συσσίτιο εφόσον απορρίψει το δικαστήριο τα αιτήματα.


Σε δηλώσεις τους, ο Καραγιαννίδης επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία τους, ως διαστρευλωτές της πραγματικότητας και τόνισε ότι όπως «έχουν εκθέσει την προσωπική μας ζωή και τη ζωή των οικογενειών μας, η επιμονή τους, τους καθιστά και αυτούς εκτεθειμένους».


Λίγο πριν από την αποχώρηση των κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο λόγω του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί δεν είναι δυνατή η μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης.


Η συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Αργυρού Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε από το δικαστήριο μέσω του εισαγγελέα να κινήσει όλες τις νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί ο ένοχος και να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις για τη διαρροή καταθέσεων συγγενών των κατηγορουμένων σε κυριακάτικη εφημερίδα. Όπως είπε η κυρία Κούρτοβικ, πρόκειται περί ατοπήματος ενώ η πρόεδρος χαρακτήρισε τη δημοσιοποιήση αυτών των στοιχείων «ασχήμια».


Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων προς τα κρατητήρια δεκάδες φίλοι τους φώναζαν συνθήματα ενώ πολλοί από αυτούς με υψωμένες γροθιές τους φώναζαν «γερά, γερά, περήφανοι και δυνατοί».



newsbeast.gr 
http://witnessfree.blogspot.com/2011/01/blog-post_6390.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου