'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Καμία ευθύνη για την πτώση του Σινούκ

Δεν αποδεικνύεται πλημμελής συμπεριφορά των οργάνων του Δημοσίου

Αθώο είναι το ελληνικό δημόσιο για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ, που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2004, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, η συνοδεία του και τα μέλη του πληρώματος - συνολικά 17 άτομα - που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι για την πτώση του ελικοπτέρου τύπου CHINOOK CH-47D στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής στις 11-9-2004, δεν αποδεικνύεται πλημμελής συμπεριφορά των οργάνων του εναγόμενου Δημοσίου ως προς τη συντήρηση, την εφαρμογή των τεχνικών οδηγιών ή ως προς τις επιβεβλημένες εν γένει επιθεωρήσεις του σκάφους. Ακολούθως, κρίθηκε ότι δεν αποδεικνύεται ότι τα μέλη του πληρώματος αμέλησαν να λάβουν τα επιβεβλημένα ως εκ της ιδιότητάς τους μέτρα ή αθέτησαν να προβούν σε αναγκαίους χειρισμούς κατά τη διακυβέρνηση του ελικοπτέρου, προκειμένου να αποτρέψουν τη συντριβή του, η οποία επήλθε λόγω εμφάνισης ασυνήθους κατάστασης συνδεόμενης ενδεχομένως με κατασκευαστικές ατέλειες του σκάφους.


Επιπλέον αποφασίστηκε ότι η παραχώρηση του εν λόγω στρατιωτικού σκάφους άνευ ανταλλάγματος για τη μεταφορά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και της συνοδείας του, δεν συνιστά επαγγελματική εμπορική δραστηριότητα και επομένως, ως εκ της φύσεως της, δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ν. 2251/1994, ώστε να δύναται να στοιχειοθετηθεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνη αυτού ως εισαγωγέα ελαττωματικών προϊόντων.http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου