'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ ως… κλειστό επάγγελμα.!!!!

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής ενός πολιτικού, συνηθίζεται να διεξάγεται μια παράλληλη,εσωτερικής φύσεως συζήτηση.  
Με εικόνες από το παρελθόν, την πίεση του παρόντος, και φευγαλέες ματιές στο μέλλον, παράμετροι που στροβιλίζουν γύρω από το ίδιο, κεντρικό θέμα: Την πολιτική υστεροφημία
 Δηλαδή, τι έργο αφήνει πίσω του ο καθένας, ώστε οι γενιές που έρχονται να το βρουν ενδιαφέρον, να το αξιολογήσουν θετικά και να προφέρουν το όνομά του με χροιά επιδοκιμασίας στη φωνή τους.
Στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, το στοίχημα δεν λέγεται «ανόρθωση της οικονομίας», αλλά «κλειστά επαγγέλματα». Η απελευθέρωση ειδικοτήτων και χώρων εργασίας που έγιναν τρόπος ζωής για τους Έλληνες, και συνέβαλαν από την πλευρά τους στο να μην υπάρχουν εφεδρείες σταθεροποίησης, στην οικονομία και την κοινωνία, την εποχή που η κρίση κορυφωνόταν, και αναζητούσαμε εναλλακτικές διεξόδους.
Η απελευθέρωση βέβαια γίνεται βιαστικά, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, και χωρίς οι περισσότεροι μέσα στο ΠΑΣΟΚ να την πιστεύουν. Απλώς, υποχρεώνονται να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας, και προσπαθούν να ανακαλύψουν επιχειρήματα, ώστε να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, έναντι της εκλογικής βάσης και «πελατείας» τους.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όμως, υπήρξε διαχρονικά υπέρ του ανοίγματος ενός συγκεκριμένου «κλειστού επαγγέλματος»: Του… ΠΑΣΟΚ, ως κλειστού επαγγέλματος. Γι’ αυτό και δεν αισθάνθηκε ποτέ ιδιαίτερα άνετα με τους «πραιτωριανούς» του πατέρα του, οι περισσότεροι εκ των οποίων μπήκαν στο περιθώριο την εποχή του εκσυγχρονισμού, προσδοκούσαν ότι ο φυσικός κληρονόμος του «παπανδρεϊσμού» θα προχωρούσε στην πολιτική αποκατάστασή τους, έμειναν ωστόσο… με την όρεξη.
Ανεξαρτήτως λοιπόν του που θα καταλήξει αυτή η διαδρομή, πόσο μεγάλο και βαθύ θα είναι το πολιτικό κόστος που θα καταβάλλει στην κάλπη ο Γιώργος Παπανδρέου, ενδεχομένως να χρωστάει και στον εαυτό του τη δέσμευση να προχωρήσει ως το τέλος τη ρήξη με το «άλλο ΠΑΣΟΚ». Σε όσες κεραίες της ΔΕΗ και αν σκαρφαλώσουν οι «πράσινοι» συνδικαλιστές…
 
http://gianniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου