'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Είναι ηλίθιοι..!!!!

Ο διάσημος λιβανέζος συγγραφέας πιστεύει στις δυνατότητες της Ελλάδας

«Oι τύποι του ΔΝΤ είναι ηλίθιοι. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν να συνεχίζουν τις προβλέψεις αφού απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση» λέει ο Νασίμ Ταλέμπ , στο περιθώριο της παρουσίασης της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Ο Μαύρος Κύκνος» (Φερενίκη, 2010), την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής.

Το διεθνές μπεστ σέλερ έκανε διάσημο τον λιβανέζο συγγραφέα το 2007. «Ο Ταλέμπ δεν είχε απλώς μια εξήγηση για την κρίση, την είδε να έρχεται» έγραψαν οι «Νew Υork Τimes». Παρά ταύτα, η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι ότι τα μεγάλα γεγονότα είναι απρόβλεπτα. Έρχονται από το πουθενά και ανατρέπουν τα πάντα. Το βιβλίο αρχίζει με την υπενθύμιση μιας παλιάς ιστορίας: την επισήμανση του μαύρου κύκνου στην Αυστραλία που ανέτρεψε την πεποίθηση των Ευρωπαίων ότι όλοι οι κύκνοι είναι λευκοί. Ο «υπέρμαχος του απρόβλεπτου» βρέθηκε στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση του ελληνικού συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Wharton. Μιλώντας ανάμεσα σε παλιούς συμφοιτητές, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση και θα «βγάλει από πάνω της» το ΔΝΤ. «Δεν έχω κανέναν σεβασμό για αυτούς τους τύπους στο ΔΝΤ» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» με το γνωστό αθυρόστομο στυλ που εκνευρίζει τους επικριτές του στην Ουάσιγκτον και τη Wall Street. «Όσον αφορά τις οικονομικές μεθόδους που χρησιμοποιούν, προσωπικώς δεν βλέπω καμία διαφορά με τους τσαρλατάνους. Ξεφορτωθείτε τα ελλείμματα, βγάλτε τους από πάνω σας και αφήστε τους να πάνε παρακάτω, να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάποιον άλλο» συμπληρώνει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».


«Επισκέφθηκα την Αθήνα και πριν από δύο χρόνια» θυμάται. «Υπήρχε αμεριμνησία, κανείς δεν ανησυχούσε για την κρίση. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Γνωρίζετε το πρόβλημα και κάνετε ό,τι μπορείτε για να το θεραπεύσετε» εξηγεί. «Κατά τη γνώμη μου η κατάσταση των ΗΠΑ είναι πιο ανησυχητική από αυτήν της Ελλάδος. Ο Ομπάμα δεν έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάνω από το κεφάλι του, αλλά τον Μπερνάνκι (σ.σ.: διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ) που τυπώνει συνέχεια χρήμα. Εγώ ανησυχώ περισσότερο για τις ΗΠΑ»... Για το ελληνικό χρέος ο Ταλέμπ προτείνει ως ενδεδειγμένη λύση την επιμήκυνση της αποπληρωμής του. «Το χρέος δυστυχώς δεν πεθαίνει, επιβαρύνει τις επόμενες γενιές» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποθαρρύνονται από το να δανείζονται.http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου