'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εξοργισμένη η πολιτική ηγεσία με την «κατάληψη» στη Νομική...

Επέμβαση της αστυνομίας θα γίνει μόνο αν αποφασιστεί η άρση του ασύλου...

Οργή στον πολιτικό κόσμο και τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από μετανάστες που ζητούν άσυλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πηγαδάκια της Βουλής σήμερα ακόμη και στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη προοδευτική Αριστερά ήταν εξοργισμένα με το περιστατικό και με τη στάση της νεολαίας του Συνασπισμού, την οποία κατήγγειλαν ευθέως ως «διοργανωτές» της διαμαρτυρίας των μεταναστών.


Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντιδρά αμήχανα στο περιστατικό, με τους συναρμόδιους υπουργούς να κάνουν δηλώσεις και αυτοί σε πηγαδάκια πριν και μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Μόνον ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής, ενώ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να λήξει η «κατάληψη» της Νομικής και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ξεκαθάρισε, πάντως, πως επέμβαση της Αστυνομίας μπορεί να υπάρξει μόνο μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών για την άρση του ασύλου, πετώντας έτσι ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στους ακαδημαϊκούς...



newsbeast
sarotiko

2 σχόλια:

  1. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της άκρας αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Μπλέκουν την παιδεία με τα τόσα προβλήματα που έχει κι με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Πλήρης διάλυση δηλαδή. Τα δε "αθώα" των ανακοινώσεων ότι δήθεν οι 300 έχουν αιτήματα κλπ δεν κρύβει τη πραγματικότητα ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι (της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) σχεδίασαν την μεταφορά και την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική (δεν ήταν δυνατόν να πράξουν κάτι τέτοιο μόνοι τους οι μετανάστες). Η κατάληψη της νομικής γίνεται με σχέδιο διαφήμισης των ακροαριστερών αυτών παρατάξεων και για ανακούφιση της ατομικής ψυχολογικής πίεσης που ενδεχομένως αισθάνονται αυτά τα άτομα που επιμένουν να δρουν παρορμητικά χωρίς να υπολογίζουν τίποτε. Δεν σκέφτηκαν πχ ότι η κίνηση αυτή ακουμπάει στα ανακλαστικά του μεγάλου συντηρητικού μέρους της κοινωνίας (και όχι μόνο) και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και φουντώνει το μίσος και εγκυμονεί κινδύνους επέκτασης των συρράξεων και των αντιπαλοτήτων. Έρμαια μιας σεχταριστικής πολιτικής κάνουν ότι τους καπνίσει και δεν δίνουν πεντάρα για τα αποτελέσματα των πράξεών τους και επί πλέον βάζουν το άσυλο σε νέα δοκιμασία. Ανήκω στον χώρο της αριστεράς, κατανοώ και συμπονώ τα προβλήματα των μεταναστών αλλά κάπου πρέπει να μπει και μια διαχωριστική γραμμή. Έλεος με τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!!!!!ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΤΥΧΑΙΟ?? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή