'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σε νέα δίκη ο πρώην Αττικής για νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Δεν έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αίτησή του με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης, πρώην Αττικής δικάζεται με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Παντελεήμονα κρίνοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, η απόφαση κρίνει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιέχει αντιφάσεις, αλλά αντίθετα περιέχει σαφήνεια και πληρότητα, καθώς και ορθή εφαρμογή των .........
νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και καταχραστών του Δημοσίου.

Η νέα παραπομπή σε δίκη του Παντελεήμονα είναι σε συνάφεια αλλά και σε συνέχεια της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση 160.000 ευρώ από την Μονή του Οσίου Εφραίμ.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε για δεύτερη φορά αίτηση του Παντελεήμονα που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την υπεξαίρεση. Όλοι οι ισχυρισμοί του κρίθηκαν αβάσιμοι και για τον πρόσθετο λόγο ότι είχαν εξεταστεί και υπορραφθεί με την πρώτη αναίρεση που είχε υποβάλλει.


ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου