'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τι άκουσε ο Ολλανδός δημοσιογράφος για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια...

Στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant δημοσιεύεται ανταπόκριση του δημοσιογράφου Arjen van der Ziel από την Αθήνα, με τίτλο: «Αριστερή τρομοκρατία ή δεξιά συνωμοσία;» και με υπότιτλο: «Η επίθεση κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ενισχύει την ατμόσφαιρα φόβου στην Ελλάδα. Κυκλοφορούν άγριες θεωρίες συνωμοσίας.Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πίσω από αυτή τη δολοφονία». Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

«Εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν στην εκκλησία, στα προάστια της Αθήνας, για την κηδεία του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλα. Συγγενείς και φίλοι του νεκρού ερευνητή δημοσιογράφου περνούν από το φέρετρο και φιλούν το μαύρο λουστραρισμένο ξύλο.

Υπάρχει κλάμα. “Η γυναίκα του Σωκράτη, κάποια μέρα θα πει στο γιο της ότι ο πατέρας του ήταν ένας άγγελος που έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του για να αποκαλύψει την αλήθεια, λέει ένας παρευρισκόμενος. “Ο Σωκράτης έκανε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να υποκύπτουμε στην τρομοκρατία.”

Η μητέρα του Σωκράτη πέφτει πάνω στο φέρετρο και και ακουμπάει το μάγουλό της. “Παιδί μου, παιδί μου,” θρηνεί. Ένας άντρας ακουμπάει το ένα του χέρι γύρω από τους ώμους της. “Μαμά, έλα, πρέπει να πάμε στο νεκροταφείο.”

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 98,9 και έγραφε αποκαλυπτικά άρθρα σχετικά με τη διαφθορά σε ένα δημοφιλές blog. Τη Δευτέρα το πρωί δολοφονήθηκε μπροστά από το σπίτι του σε ένα προάστιο της Αθήνας. “Ξύπνησα από τους πυροβολισμούς, λέει ο γείτονας Βασίλης. Μετά άκουσα τις κραυγές της γυναίκας του.”

Η ελληνική αστυνομία υποπτεύεται την ακραία αριστερή τρομοκρατική ομάδα Σεχτα Επαναστατών. Από τις βαλλιστικές έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δύο πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις της ίδιας ομάδας. Η ομάδα αυτή σκότωσε, πέρυσι, έναν αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής και προχώρησαν σε βομβιστική επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό.Στην τελευταία επίθεση η ομάδα κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι χειραγωγούν το κοινό και προσπαθούν να το υποχρεώσουν να υπακούει στο κράτος. Οι τρομοκράτες σε ανακοίνωσή τους απείλησαν τους δημοσιογράφους: “Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, αλλά την επόμενη φορά θα μας βρείτε στα σπίτια σας.”

Στο διαμέρισμα, όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, κρέμονται από την ημέρα της επίθεσης κάμερες. Στην εξώπορτα υπάρχει μια τρύπα από σφαίρα και στο μαρμάρινο δάπεδο ένα λευκό τριαντάφυλλο.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε”, λέει ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Mega, περπατώντας πάνω -κάτω μπροστά από το κτίριο.”Γιατί οι τρομοκράτες δεν δολοφόνησαν έναν πιο γνωστό δημοσιογράφο;”

ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου