'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τραγωδία σε φεστιβάλ μουσικής

Στον πανικό αποδίδουν οι αρχές το θάνατο 15 νέων ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ στη Γερμανία. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει...

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 15 τραυματίες από τους οποίους οι 10 σοβαρά, είναι ο απολογισμός από μαζικό πανικό σε μουσικό φεστιβάλ στη Γερμανία.

Πρόκειται για το ετήσιο φεσιβάλ techno μουσικής Love Parade στο Ντούισμπεργκ της Γερμανίας και σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε πανικός στο τούνελ εισόδου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο εκατοντάδων στο χώρο.

Τα σωστικά συνεργεία, χρειάστηκε να κάνουν ανάνηψη σε τουλάχιστον 10 τραυματίες.

"Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας μαζικού πανικού που προκλήθηκε στη σήραγγα εισόδου, στο χώρο του φεστιβάλ και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Ραλφ Κλάουκ, αστυνομικός διευθυντής του Ντούισμπεργκ.

Από τους 15 τραυματίες οι πληροφορίες φέρουν τους 10 σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο WDR μετέδωσε ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν το μουσικό γεγονός στο Ντούισμπεργκ.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος

Τα άτομα που παρακολουθούσαν τις μουσικές εκδηλώσεις συνέχισαν να διασκεδάζουν μη γνωρίζοντας τί είχε συμβεί στη σήραγγα της εισόδου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν σταδιακά τον κόσμο από το χώρο χωρίς να προκαλέσουν περισσότερο πανικό, συνέχισε το WDR.

Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου