'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Ιπτάμενο Υποβρύχιο" σχεδιάζει το αμερικανικό πεντάγωνο!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "New Scientists", η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (DAPRA), ξεκίνησε τον σχεδιασμό του πρώτου καταδυόμενου αεροσκάφους!
Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από το 2008 και ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός αεροπλάνου που θα μπορεί να επιπλέει σε ταραγμένη θάλασσα, αλλά και να καταδύεται σαν υποβρύχιο για να μεταφέρει πεζοναύτες σε εχθρικές ακτές!
Από την αρχή οι επιστήμονες της...
DAPRA, γνώριζαν ότι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός τέτοιου "ιπτάμενου υποβρυχίου", ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί μιλάμε για δύο οχήματα με διαμετρικά αντίθετες απαιτήσεις! Οι πρώτες προσπάθειες δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία, γιατί εστιάζονταν σε υποβρύχια που θα μπορούσαν να πετάξουν.
Τώρα πια η DAPRA, έχει αλλάξει τους στόχους της και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καταδυόμενο αεροσκάφος και όχι ιπτάμενο υποβρύχιο. Το σκάφος θα πρέπει να μπορεί να πετά 1.000 ναυτικά μίλια, να πλησιάζει κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας για τουλάχιστον 100 ναυτικά μίλια, πριν καταδυθεί σε μικρό βάθος για τα τελευταία 12 μίλια μέχρι την ακτή. Αμέσως μετά, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να περιμένει την επιστροφή των πεζοναυτών για τρεις ημέρες, παραμένοντας σε κύματα ύψους έως και τεσσάρων μέτρων!
"Είναι εφικτό να γίνει! Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά.", δήλωσε αισιόδοξος ο Γκράχαμ Χώκ, ειδικός στον σχεδιασμό υποβρυχίων!

ΠΗΓΗ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου