'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πάτα το ΣΔΟΕ όχι το γαμπρό!!!

Η δε γυνή να φοβήται τώρα και το... ΣΔΟΕ! Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών εισέρχονται πλέον οι γάμοι και τα διαφυγόντα κέρδη από τις γαμήλιες δεξιώσεις σε κέντρα διασκέδασης, κτήματα, πολυτελή ξενοδοχεία σε νησιά κ.α.
Το υπουργείο Οικονομικών, όπως βεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του κ. Δ. Γεωργακόπουλος, «χάνει χρήματα από τους γάμους και δεν είναι διατεθειμένο να το αφήσει έτσι», καθώς και στην περίπτωση των γαμήλιων δεξιώσεων εντοπίζονται περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι οικονομικοί ελεγκτές, τα διαφυγόντα κέρδη από τους γάμους ανέρχονται σε περίπου 170 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Στον καθορισμό του ποσού αυτού υπολογίστηκαν, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος...
, κατά μέσον όρο 200 προσκεκλημένοι σε κάθε γαμήλιο τραπέζι προς 45 ευρώ έκαστος, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα, ιδιαιτέρως στους πολυτελείς γάμους των επωνύμων, που χαρακτηρίζονται από απίστευτες πολυτέλειες. Οι υπολογισμοί αυτοί είναι τελείως συντηρητικοί και αφορούν τον μέσο όρο των γαμήλιων τραπεζιών, αποκαλύπτοντας ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για πολυτελή γαμήλια τραπέζια που στοίχισαν πάνω από 90 ευρώ το άτομο και σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και τα 250 ευρώ ανά προσκεκλημένο!
Η διασταύρωση των συγκεκριμένων στοιχείων προέκυψε από αντιπαραβολή τιμολογίων που ερεύνησε το ΣΔΟΕ από τις εταιρείες κέιτερινγκ, διακόσμησης των γαμήλιων αιθουσών και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες αποκάλυψαν την πελατεία των εταιρειών που διοργανώνουν γαμήλιες δεξιώσεις, χωρίς όμως να δηλώνουν όλα τα έσοδά τους στην Εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου