'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αποδείξεις θα κόβουν υποχρεωτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι!!!

Αποδείξεις θα αρχίσουν να κόβουν υποχρεωτικά όσοι κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του Νοεμβρίου και δεχθούν χρήματα από ψηφοφόρους τους για τον προεκλογικό τους αγώνα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στις βουλευτικές εκλογές προκειμένου να μπει φραγμός στο επονομαζόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα».

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναρτούν σε συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών το ονοματεπώνυμο των ατόμων που τους ενισχύουν οικονομικά, ενώ οι συνδυασμοί θα πρέπει να κόβουν για τις χορηγίες θεωρημένες αποδείξεις από την αρμόδια ΔΟΥ.

Επίσης, επιμηκύνεται από έναν μήνα σε τέσσερις η προεκλογική περίοδος όσον αφορά τον έλεγχο στα έσοδα και τις δαπάνες, ενώ τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι συνδυασμοί τους σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανανεώνουν τα στοιχεία των χορηγών τους κάθε πέντε ημέρες, με ανώτατο όριο ενίσχυσης τα 3.000 ευρώ κατά άτομο. Θα πρέπει ακόμη να αναρτούν τα ονόματα των προσώπων που καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συνδυασμού, απλώς εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα να κόβεται θεωρημένη απόδειξη.

Ωστόσο, όλα πλέον θα έρχονται στο φως. Τα στοιχεία θα αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και στις ιστοσελίδες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για τις περιφερειακές εκλογές και των δήμων για τις δημοτικές εκλογές.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ενώ η μη τήρηση της διαδικασίας επισύρει την ποινή της έκπτωσης του επικεφαλής του συνδυασμού και των υποψηφίων του. «Ο νόμος σε αυτό θα είναι ξεκάθαρος», όπως επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Επίσης, με το ίδιο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται η μείωση του αριθμού των επιτρεπόμενων προεκλογικών κέντρων, τα οποία για μεν τις δημοτικές εκλογές περιορίζονται σε ένα για κάθε περιφέρεια, για δε τις περιφερειακές εκλογές σε τρία για κάθε περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών γραφείων.

Espressonews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου