'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μόνο τα στοιχεία της μισθοδοσίας στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ :

ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΗΘΟΥΝ από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων- κατά την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου- στοιχεία που δεν συνδέονται με τη μισθοδοσία, αποφαίνεται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας συγχρόνως τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων που θα αποθηκευτούν.

Η Αρχή επιλήφθηκε αυτεπαγγέλτως της υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη και δύο καταγγελίες που της είχαν υποβληθεί, δεδομένου ότι η επιβεβλημένη απογραφή συνεπάγεται την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μιας μεγάλης πληθυσμικής ομάδας. Ετσι, με την υπ΄ αριθμόν 43/2010 απόφασή της, έκρινε ως μη αναγκαία για τον σκοπό της απογραφής στοιχεία όπως ο βαθμός και η βαθμολογία του τίτλου σπουδών, το θέμα του διδακτορικού τίτλου, ο βαθμός του μεταπτυχιακού τίτλου και η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.

Τα στοιχεία τα σχετικά με τις ξένες γλώσσες, τις επιμορφώσεις, τους επαίνους-μετάλλια κρίνονται κατ΄ αρχήν επίσης μη αναγκαία και πρόσφορα για την επίτευξη του σκοπού της μισθοδοσίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο, εκτός εάν από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται με την καταβολή επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Από τις πειθαρχικές ποινές- τονίζει η Αρχή- πρέπει να καταχωρίζεται μόνο η στέρηση αποδοχών, που συνδέεται με τη μισθοδοσία.

Οσον αφορά τα στοιχεία που περιέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα απογραφής στον δικτυακό τόπο www. apografi. gov. gr και δεν προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι ο αριθμός φορολογικής δήλωσης, το έτος του εκκαθαριστικού και ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ είναι χρήσιμα για την ταυτοποίηση του απογραφόμενου και τη σωστή αναγραφή της διεύθυνσής του.

Τα στοιχεία, τέλος, που αναφέρονται στην περιγραφή καθηκόντων, στις γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην Ε΄ ομάδα της ηλεκτρονικής σελίδας απογραφής, υπό τον τίτλο Προτιμήσεις, κατά την άποψη της Αρχής πρέπει να αφαιρεθούν διότι ούτε προβλέπονται από το Παράρτημα της ΚΥΑ ούτε είναι αναγκαία και πρόσφορα για τη μισθοδοσία των απασχολουμένων του Δημοσίου. Σημειώνει ωστόσο η Αρχή ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αποθήκευσης σε κρυπτογραφημένη μορφή των στοιχείων που ταυτοποιούν μοναδικά κάθε απογραφόμενο, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, διευθύνσεις κ.λπ.

Οσον αφορά την προστασία των στοιχείων η Αρχή υπογραμμίζει ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώσει σχετικά την Αρχή εντός έξι μηνών από την έκδοση της εν λόγω απόφασης.

Τα στοιχεία που συλλέγονται κατά την απογραφή είναι σύμφωνα με αυτά που επιτρέπει η Ανεξάρτητη Αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου