'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πώς να ψωνίσεις στο internet με ασφάλεια. Όλα τα tips…

Θέλεις να ψωνίσεις στο internet αλλά φοβάσαι; Περνάς ώρες χαζεύοντας τα αγαπημένα σου αξεσουάρ αλλά δεν τολμάς να κάνεις το πολυπόθητο «κλικ»; Σε καταλαβαίνω, πέρασα κι εγώ απ’ το ίδιο στάδιο!
Ναι, οι κίνδυνοι υπάρχουν αλλά πίστεψέ με, ακολουθώντας ορισμένους βασικούς κανόνες το e-shopping θα γίνει για σένα μια ευχάριστη εμπειρία και δεν θα χάσεις ούτε τα λεφτά σου ούτε το χρόνο σου.
Τα site
Πάντα να διαλέγεις γνωστά και αξιόπιστα site για τις αγορές σου. Αν δεν είσαι σίγουρη βάλε στο google το όνομα του site, κάνε search και τσέκαρε στα αποτελέσματα αν υπάρχουν καταγγελίες για την εγκυρότητά του. Αν σου βγάλει τη λέξη «scam» (απάτη), φύγε μακριά!
Όροι αγοράς
Να ελέγχεις πάντα τους όρους αγοράς κάθε site (policy terms). Εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις. Απο το πόσες μέρες χρειάζονται για να παραλάβεις το προϊόν σου μέχρι πόσο στοιχίζουν τα μεταφορικά.
Aσφαλές χρήμα και προσωπικά στοιχεία
-Μην αφήνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και τον κωδικό της πιστωτικής σου από δω κι από κει. Άνοιξε ένα λογαριασμό στο paypal.
-Το paypal είναι η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρία πληρωμών σε απευθείας σύνδεση στο Internet, με πάνω από 8 εκατομμύρια χρήστες. Δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία μόνο μια φορά και ποτέ ξανά. Έτσι μπορείς να πραγματοποιήσεις όλες τις διαδικτυακές συναλλαγές σου!
-To paypal παρέχει ένα server ασφαλείας (SSL) και τα προσωπικά σου στοιχεία παραμένουν γνωστά μόνο εκεί και όχι σε κάθε έμπορο του διαδικτύου!
-Σε βοηθάει να μη χάσεις τα χρήματά σου και να σου επιστραφούν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την παραγγελία σου!
Επώνυμα προϊόντα
Μην ψωνίζεις επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ (της τρέχουσας σεζόν) που τα βρίσκεις πολύ πιο φτηνά από την πραγματική τους τιμή. Τις περισσότερες φορές είναι φτηνές αντιγραφές και θα κλαίς όταν φτάσουν στα χέρια σου!
Φυσικά και μπορείς να βρεις επώνυμες μάρκες από περασμένες σεζόν σε πολύ καλή τιμή, όχι όμως και κάτι που μόλις έχει κυκλοφορήσει στα μαγαζιά! Εκεί σίγουρα κάτι ύποπτο συμβαίνει. Καλύτερα να κάνεις υπομόνη και να το αγοράσεις σε περίοδο εκπτώσεων.
Υπερατλαντικά ψώνια
-Προσοχή όταν ψωνίζεις από χώρες εκτός Eυρώπης.Το τελωνείο είναι ένας παράγοντας που μπορεί να μην τον έχεις σκεφτεί αλλά υπάρχει!
-Κάνε αγορές κάτω από €100 (μαζί με τα μεταφορικά αποστολής). Αν ξεπεράσεις αυτό το ποσό να ξέρεις ότι θα πληρώσεις περίπου το μισό της αξίας του για εκτελωνισμό... και δεν έχεις λεφτά για χάσιμο!
E-bay
-Όταν ψωνίζεις στο e-bay, πάντα να τσεκάρεις την αξιοπιστία του εμπόρου (seller) που σου πουλάει. Όλοι οι αγοραστές αφήνουν σχόλια όταν έχουν πραγματοποίησει μια αγόρα -το λεγόμενο feedback, όπου μπορείς να δεις αν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την αγορά τους ή όχι. Το ποσοστό του feedback εμφανίζεται σε κάθε έμπορο του e-bay.
Μην ψωνίσεις αν κάποιος έχει κάτω από 99%. Μπορεί να είναι απάτη και δεν το θέλεις καθόλου!!
-Αν πάλι την πατήσεις και το αντιληφθείς εγκαίρως μην ανησυχείς υπάρχει λύση. Κάνεις στο e-bay και το paypal μια «ανοιχτή υπόθεση» (open case) και καταγγέλεις τον έμπορο γράφοντας ακριβώς τι έχει συμβεί.Τότε αυτοί με τη σειρά τους ερευνούν την υπόθεσή σου και πράττουν ανάλογα!
-Αν όλα όσα έχεις δηλώσει είναι αλήθεια, επιστρέφουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου και η υπόθεση κλείνει (case closed)!
-Προσοχή αν έχουν περάσει πάνω απο 45 μέρες! Θα είναι πια πολύ αργά για δάκρυα.
Χαρούμενες επιστροφές
-Πριν αγοράσεις ένα προϊόν καλό θα είναι να ξέρεις και αν μπορείς να το επιστρέψεις σε περίπτωση που δεν σου κάνει.
-Πάντα να διαβάζεις τους όρους επιστροφής (return policies), έτσι ώστε να γνωρίζεις την προθεσμία και τα έξοδα. Επίσης μην πετάς ποτέ τη συσκευασία αν δεν σιγουρευτείς πρώτα ότι δεν θέλεις να το αλλάξεις.
Για το τέλος
Προτιμότερο θα ήταν όλα σου τα ψώνια να τα κάνεις από τον δικό σου προσωπικό υπολογιστή και όχι από υπολογιστή που έχουν πρόσβαση πόλλα και άσχετα άτομα. Τα προσωπικά σου στοιχεία θέλεις να παραμείνουν προσωπικά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός σκαλίζει τον υπολογιστή σου στη δουλειά.
Τώρα είσαι έτοιμη! Σέρφαρε στο internet και ξεκίνα!
Να ξέρεις ότι εδώ τα μαγαζιά δεν κλείνουν ποτέ!
Μπορείς να ψωνίσεις ό, τι ώρα θέλεις... ό, τι θέλεις, απλά με ένα “κλικ”!

Του Κωνσταντίνου Τζάχα
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου