'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Νομιμοποίηση της κοκαΐνης...!!!!!!

Ο καθηγητής Σερ Ιάν Γκίλμορ ισχυρίζεται ότι η νομιμοποίηση της ηρωίνης και της κοκαΐνης θα μειώσουν δραστικά την εγκληματικότητα και τα προβλήματα υγείας των τοξικομανών.
Ο Γκίλμορ που πρόσφατα παραιτήθηκε από την προεδρία του Royal College of Physicians,  στον  αποχαιρετιστήριος λόγο του, κάλεσε τους κρατικούς λειτουργούς να βάλουν σαν  στόχο της  αποποινικοποίηση της παράνομης χρήσης των "«σκληρών" ναρκωτικών. Όπως τόνισε  "Αυτό θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την εγκληματικότητα και να  βελτίωση την υγεία των τοξικομανών.
Η άποψη του καθηγητή βρίσκει σύμφωνο τον Νίκολας Γκρίν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας  ο οποίος είπε τον περασμένο μήνα ότι είναι "λογικό" να εξεταστεί η "αποποινικοποίηση της προσωπικής  χρήσης  ναρκωτικών".
Ο Γκίλμορ είπε ότι πείστηκε από ένα πρόσφατο άρθρο στο British Medical Journal, το οποίο υποστηρίζει ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών είναι  "αντιπαραγωγική". Το άρθρο  έκανε λόγο για τα  πολλά προβλήματα δημόσιας υγείας αλλά και για την τόνωση   του οργανωμένου εγκλήματος  και της  τρομοκρατίας.
Ο καθηγητής δήλωσε ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών έχει βλάψει την  κοινωνία. "Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα από άλλη οπτική γωνία. Υπάρχει σοβαρός λόγος για μια διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο γύρω από τα παράνομα ναρκωτικά".
Ισχυρίζεται ότι  η ρύθμιση της χρήσης ναρκωτικών, θα εξοικονομήσει χρήματα για την αστυνόμευση και στις διεθνείς προσπάθειες για τη μείωση της καλλιέργειας ναρκωτικών. "Είναι πιο αποδοτικό να προσπαθήσουμε για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα  από το να προσπαθήσουμε να κλείσουμε της φυτείες  παπαρούνας  σε διαφορές  χώρες."

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου