'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Προαγωγές και με εξετάσεις θέλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Προτάσεις των επιτελείων στο νομοσχέδιο για την ιεραρχία και τις κρίσεις των Όταν επιμηκύνονται τα χρόνια παραμονής σε ένα βαθμό, έχουν απώλειες τόσο στο μισθό τους όσο και στη σύνταξη


Τις προτάσεις τους και τις ενστάσεις τους επί του νομοσχεδίου περί υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη ετοιμάσει τα Γενικά Επιτελεία και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να τις υποβάλουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Θα προηγηθεί μία ενδοστρατιωτική συνεργασία προκειμένου οι όποιες εισηγήσεις να έχουν μια… διακλαδική μορφή και κοινή συνιστάμενη. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.
Άκρως… απόρρητο

Οι επιτροπές που έχουν από κάθε Επιτελείο εξουσιοδοτηθεί να μελετήσουν και να καταλήξουν σε προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά τους στρατιωτικούς ενήργησαν εδώ και περίπου ένα μήνα
«κεκλεισμένων των θυρών». Κι αυτό προκείμενου να μη διαρρεύσει οτιδήποτε και προκαλέσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περαιτέρω αναστάτωση στο ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό τους καθεστώς, αυξάνοντας τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα 35, συν 5 πλασματικά για τη χορήγηση σύνταξης και τις περικοπές του εισοδήματος τους. Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι οι επιτροπές κατέληξαν και σήμερα θα γίνει μία πρώτη συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο για να αξιολογηθούν τα δεδομένα των Γενικών Επιτελείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες επιτελικές επιτροπές εντόπισαν σημεία στο νομοσχέδιο που τους παραδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα οποία, αν εφαρμοστούν ως έχουν και περάσουν οι σχετικές διατάξεις, θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο στράτευμα. Ένα εξ αυτών, όπως τουλάχιστον καταγράφηκε, αφορά στον
τρόπο προαγωγής των μονίμων υπαξιωματικών, προερχόμενων από τις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές.

Για την προαγωγή τους στο βαθμό του αξιωματικού εκτιμάται πως θα πρέπει αυτή να είναι αποτέλεσμα εξετάσεων και όχι να επιτρέπεται στους ανθυπασπιστές να προάγονται σε ανθυπολοχαγούς με τη συμπλήρωση 26 χρόνων υπηρεσίας.

Βάσει της ίδιας πρότασης, οι προερχόμενοι εξ υπαξιωματικών ανθυπολοχαγοί θα πρέπει να παραμένουν στο βαθμό τα ίδια χρόνια, όπως και οι ομόβαθμοί τους αξιωματικοί, απόφοιτοι των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το σκεπτικό είναι πως δεν μπορεί να «παράγονται» αξιωματικοί περισσότεροι από αυτούς που οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη και μπορούν να αξιοποιήσουν και οι απόφοιτοι των σχολών υπαξιωματικών δεν μπορούν να φθάνουν μέχρι και το βαθμό του συνταγματάρχη.
Ενστάσεις φαίνεται να υπάρχουν στο θέμα των κριτηρίων για την αξιολόγηση των στρατιωτικών προκειμένου να ανελιχθούν ή να μπουν στην «παράλληλη» επετηρίδα που συστήνεται. Η βαθμολογία που προβλέπεται στο νομοσχέδιο θεωρείται ότι δεν εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα κρίσης των αξιωματικών.

Τα Επιτελεία στέκονται ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, καθώς κρίνεται η καριέρα των στρατιωτικών, δεδομένου ότι στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη και του συνταγματάρχη η κρίση θα γίνεται κατ' απόλυτη εκλογή.

Απολαβές βάση βαθμού

Το οικονομικό ζήτημα είναι, επίσης, ένα θέμα που απασχόλησε τα Επιτελεία, όπως και οι μεταβατικές διατάξεις, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές και οι σχετικές τους προτάσεις. Για το πρώτο ζήτημα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει πως δεν θα επηρεασθεί το εισόδημα τους και όπου χρειάζεται θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Αξιωματικοί, πάντως, έχουν διαφορετική άποψη, καθώς, όπως αναφέρουν, ο μισθός τους προκύπτει από το βαθμό που κατέχουν. Όταν επιμηκύνονται τα χρόνια παραμονής, ο στρατιωτικός χάνει από το μισθό του και τη σύνταξή του. Ιδιαίτερα αυτός που θα μπει στην παράλληλη επετηρίδα και σταματάει η όποια εξέλιξη του.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ


(Ε.Τ. - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου