'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Καταστράφηκε το ένα τέταρτο της σοδειάς σιτηρών..

Το ενδεχόμενο να προσφύγει σε εισαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών προσανατολίζεται η Ρωσία εξαιτίας της ξηρασίας και του καύσωνα που πλήττει την χώρα από τον Ιούλιο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti κατά το έτος 2010-2011 η Ρωσία είναι πιθανό να εισάγει πέντε εκατομμύρια τόνους σιτηρών αφού περίπου το ένα τέταρτο των καλλιεργειών καταστράφηκε από τις θερμοκρασίες ρεκόρ.


Και μπορεί η Ρωσία να είναι Τρίτη εξαγωγική δύναμη σίτου παγκοσμίως και δεύτερη εξαγωγός σιτηρών αλλά πηγές του Υπουργείου Γεωργίας αναφέρουν ότι ήδη έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει σε εισαγωγές σιτηρών και το μόνο που μένει να προσδιοριστεί είναι σε τι ποσότητα.


Στις 5 Αυγούστου, η Μόσχα ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο επί των εξαγωγών σιτηρών μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να διασφαλίσει την εσωτερική ζήτηση και να προλάβει μια έκρηξη των τιμών. Παρά ταύτα, το μέτρο προκάλεσε εκτίναξη των τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.


Χαρακτηριστικό είναι πως το περασμένο έτος η Ρωσία είχε εξαγάγει 21,4 εκατομμύρια τόνους και πραγματοποίησε εκστρατεία για να αυξήσει το μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου