'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τα αντισυλληπτικά προκαλούν τριχόπτωση !!!

Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν τριχόπτωση, ακόμα και στις νεαρές γυναίκες, που τα χρησιμοποιούν υποστηρίζει ο αυστραλός ειδικός Τριχολόγος, Ντέιβιντ Σάλινγκερ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τριχολόγων.

Όπως αναφέρει ο κ. Σάλινγκερ, η γυναικεία τριχόπτωση ήταν φαινόμενο που πριν κάμποσα χρόνια παρατηρούνταν σε εγκυμονούσες και γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο της εμμηνόπαυσης στην πρώτη περίπτωση λόγω των ορμονικών διαταραχών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και στην δεύτερη λόγω της χορήγησης ορμονικών σκευασμάτων σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
"Πριν 10 χρόνια στο ιατρείο μου παρουσιαζόταν μία γυναίκα την εβδομάδα με πρόβλημα τριχόπτωσης, σήμερα όμως βλέπω... μία την ημέρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλινγκερ προσθέτοντας ότι η "παλαιότερη γενιά" αντισυλληπτικών όπως τα Loette και Levlen περιέχουν μία μορφή προγεστερόνης η οποία προκαλεί τριχόπτωση αν η γυναίκα που τα παίρνει έχει κληρονομική προδιάθεση σ' αυτή.
Τα αντισυλληπτικά "νέας γενιάς" όπως τα Yasmin και Diane 35 ED σε αντίθεση με τα παλαιότερα μπορούν να έχουν την ακριβώς αντίθετη επίδραση στα μαλλιά καθώς όπως είπε ο κ. Σάλινγκερ προάγουν την τριχοφυΐα.


Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου