'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ρουμανία: 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους κατά της μείωσης των μισθών τους !!!

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Βουκουρεστίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση κατά ένα τέταρτο των αποδοχών τους, ανακοίνωσε συνδικαλιστική πηγή.  

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει στο θέμα της μείωσης των μισθών και στο σχέδιο κατάργησης θέσεων εργασίας μέσα στην αστυνομία. Είναι δύσκολο το επάγγελμα του αστυνομικού και θέλουμε να έχουμε το σεβασμό που μας αξίζει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Pro Lex, ο Μπόγκνταν Μαρίτσα.

Οι διαδηλωτές, μέλη των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αστυνομικών, Pro Lex και SNPPC, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία έξω από την έδρα της κυβέρνησης πριν κατευθυνθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας η αντιπροσωπεία τους να γίνει δεκτή από τον αρχηγό του κράτους Τράιαν Μπασέσκου.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Pro Lex, οι μηνιαίες αποδοχές των αστυνομικών κυμαίνονται σήμερα κατά μέσο από 240 έως 350 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους. Τη Δευτέρα, αρκετές χιλιάδες αστυνομικοί, μέλη του συνδικάτου SNPPC, διαμαρτυρήθηκαν για το πρόγραμμα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη σχεδόν 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βουκουρέστι, ύστερα από έκκληση μιας από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της χώρας, της CNSRL-Fratia, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου