'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ιράν: Αν μας επιτεθούν, θα γίνει πόλεμος «χωρίς όρια»!!

Στην επανάληψη των μέχρι σήμερα γνωστών θέσεών του για τα πυρηνικά προχώρησε το Ιράν, με τη διαφορά ότι το νέο τοπίο στο οποίο αυτές ανακοινώθηκαν, χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνέλευση του ΟΗΕ, όσο και από τις νέες κυρώσεις που έχουν προστεθεί σε βάρος του. 
 
Κατά τη διάρκεια παρέλασης που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην Τεχεράνη, με αφορμή τις τελετές για την επέτειο (φέτος η 30ή) της έναρξης του ιρανο-ιρακινού πολέμου (1980-1988), ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπάντι, δήλωσε ότι: «Η αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς του Ιράν έχει ως στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων επιθέσεων και την υπεράσπιση της χώρας μας κατά των απειλών του εχθρού». Ταυτόχρονα, το Ιράν διατύπωσε και πάλι τη θέση, μέσω του προέδρου του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι μία αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράν θα προκαλούσε έναν πόλεμο «χωρίς όρια».

 
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν αποκλείσει τη χρήση στρατιωτικής βίας σαν μέσο αποτροπής του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία για στρατιωτικούς σκοπούς. Τέλος όπως οι ίδιες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν, αναμένεται να προχωρήσουν σε εξοπλιστικό συμβόλαιο με τη Σαουδική Αραβία, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στο Ιράν.

 
Πηγή https://hellenicspace.wordpress.com

http://hellasxg.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου