'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τι δηλώνει ο θησαυροκυνηγός του Αλή Πασά..!!!

Ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας, βρίσκεται στα Τρίκαλα και έχει αποδείξεις για το που περίπου βρίσκεται ο πολυπόθητος θησαυρός του Αλή Πασά. «Βρίσκομαι εδώ για να βγάλω τον θησαυρό», προσθέτοντας «εφόσον συμφωνήσουμε απόψε με το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας.


Σύμφωνα με το trikalanews.gr δεν προσδιόρισε την ποσότητα του θησαυρού που αναζητά, λέγοντας αόριστα «είναι μεγάλη ποσότητα» και ότι «το μερίδιο που θα πάρει το κράτος, θα βοηθήσει σημαντικά την Εθνική οικονομία».
Ρωτήθηκε αν έχει συνειδητοποιήσει τον πανικό που έχει δημιουργηθεί και τον «χρυσό πυρετό» που έχει προκαλέσει και απάντησε «το αντιλαμβάνομαι, είναι λογικό και ξέρω πως όταν βρεθεί ο θησαυρός, θα κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός. Ακόμη και ο στρατός γιατί είναι υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας». Ήταν κατηγορηματικός ότι ξέρει τι ψάχνει και κυρίως ότι αυτό που ψάχνει το έχει εντοπίσει.


«Είναι κάτι προς όφελος όλων», σχολίασε και πρόσθεσε πως «λογικό να παρακολουθούν πολλά βλέμματα εντός και εκτός Ελλάδας την όλη υπόθεση», επαναλαμβάνοντας ότι «πρόκειται για υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα».
Τόσο ο ίδιος όσο και η δικηγόρος του, σε ερώτηση αν στην περίπτωση εύρεσης του θησαυρού που αποδειχτεί ότι είναι του Αλή-Πασά, υπάρχει περίπτωση από νομικής φύσεως, να υπάρξουν αιτήματα από πλευράς Τουρκίας για μερίδιο, μας απάντησε «απολύτως κανένα, είναι ο θησαυρός των προγόνων μας που αποκτήθηκε με βίαιο τρόπο από τον Αλή-Πασά. Αυτά είναι νομικά ξεκάθαρα».


Λίγο νωρίτερα, είχε ζητήσει από τον Δήμαρχο Βασιλικής Βάϊο Ζιάκα, να διαμορφωθεί ο χώρος που θα γίνει η ανασκαφή, λέγοντας «δήμαρχε τον έχετε γεμάτο λακκούβες». Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον Δήμαρχο, το αυτονόητο. «Ότι αναφέρεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό να τηρηθεί, δεν θέλω μετά την ανάσυρση του θησαυρού να έχουμε δικαστήρια για νέες απαιτήσεις».
Ένα συμφωνητικό που χθες το βράδυ πήγε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας μπει και οι τελευταίες «πινελιές» που ορίζουν σε 11% το ποσοστό του Δήμου από το μερίδιο του 50% του θησαυρού που θα πάρει ο χρυσοθήρας και ένα συμφωνητικό που ελέγχθηκε εξονυχιστικά από νομικής απόψεως και από τις δύο πλευρές.


Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία μετά από αρκετή ώρα και με ψήφους 6-5 «πέρασε» το ποσοστό, με την αντιπολίτευση να ζητά το «νόμιμο ποσοστό», που βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει νομικά ύψους τέτοιου ποσοστού και πόσο είναι αυτό αν υπάρχει. Από χθες λοιπόν, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την διαδικασία για να ελεγχθεί νομότυπα αν υπάρχει θησαυρός και αν υπάρχει να ανασυρθεί από βάθος 20 μέτρων.


Πηγη : newskosmos.com
TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου