'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Έξωση για φακελάκι..!!

Το δρόμο της εξόδου από τα νοσοκομεία, σε όσους γιατρούς υπάρχει ένδειξη ότι χρηματίζονται, έδωσε στους διοικητές ο Α.Λοβέρδος, που έθεσε τους στόχους για την οικονομική τακτοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Χάος στα νοσοκομεία καταγγέλλουν διοικητές

Την έξοδο προς τους επίορκους ιατρούς δείχνει ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ο οποίος έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου στους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής σχετικά με τις δαπάνες και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Όπως τόνισε ο Α Λοβέρδος, εφεξής θα υπάρχει εποπτεία στους διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι θα έχουν την ευχέρεια να πετούν έξω από τα χειρουργεία  όλους αυτούς για τους οποίους έχουν ενδείξεις ότι χρηματίζονται ή παρανομούν.
Έτσι, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές των νοσοκομείων καλώντας τους να επιβάλλουν το νόμο λέγοντάς τους ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά μονάχα ενδείξεις για να απομακρυνθούν σε πρώτη φάση όσοι υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών.
"Κάντε καλούς λογαριασμούς καθώς οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν για τις εφημερίες και τις προμήθειες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στους διοικητές προσθέτοντας ότι δεν είναι διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών.
Επισήμανε δε ότι "είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οικονομία και όχι να περιμένουμε τους αυστηρούς ελέγχους της τρόικας", η οποία  σημειωτέον θα εστιάσει τους προσεχείς μήνες στα οικονομικά των νοσοκομείων.
Παράλληλα, ο Α. Λοβέρδος έθεσε προς τους διοικητές επτά βασικούς στόχους για τους επόμενους μήνες:
*Να καταγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία,
*Να καταθέσουν ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς για το 2011,
*Να εξοφλήσουν τους προμηθευτές για τα έτη 2005-2006
*Να επιταχύνουν τις προσλήψεις,
*Να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία,
*Να προχωρήσουν σε μηχανοργάνωση και
*Να μειώσουν τα ποσά των εφημεριών.
Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30% , ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.
Χάος στα νοσοκομεία
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Σοκαριστικά είναι τα λεγόμενα του διοικητή του νοσοκομείου Αγίας Ολγας, ο οποίος μιλώντας για τις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο του είπε ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα σε συνεργασία με γιατρούς, οι οποίοι ζητούν έως και 30 αγγειακά μοσχεύματα για να χρησιμοποιήσουν τελικώς μόνο ένα.
Ζούγκλα επικρατεί και στο νοσοκομεία Αγία Βαρβάρα, πρώην Λοιµωδών, όπου σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "θάλαµοι καταρρέουν πάνω από τους ασθενείς, καθ’ ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές".
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως είναι το ΚΑΤ όπου µέσα από τις ντουλάπες των ασθενών περνούν μέχρι και σωλήνες αποχέτευσης, µε αποτέλεσµα οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις αναθυµιάσεις, ενώ τραγελαφικό είναι και το γεγονός ότι από τους 170 ιατρούς στο Νοσοκοµείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού οι 103 είναι διευθυντές.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου