'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σκότωσαν τον αρχηγό των FARC

Ο άνθρωπος που είχε επικηρυχθεί με 5.000.000 δολάρια από τις ΗΠΑ και ανώτερος στρατιωτικός διοικητής των ανταρτών των FARC είναι νεκρός. Ο Μόνο Χοχόι σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επιδρομή στην Μακαρένα. 

  Τεράστιο πλήγμα για τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας
Ο  Μόνο Χοχόι είναι νεκρός ! Τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή των FARC- Επαναστατικές  Ένοπλες  Δυνάμεις  της Κολομβίας- κατάφεραν να σκοτώσουν οι δυνάμεις της χώρας.
Ο Μόνο Χοχόι, που το πραγματικό του όνομα είναι Χόρχε Μπρισένιο και θεωρείτο ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης των FARC, σύμφωνα με τον στρατό και τον τοπικό ραδιοσταθμό Caracol, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μακαρένα, ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν άλλοι 20 αντάρτες δήλωσε ένας υπάλληλος του υπουργείου άμυνας της Κολομβίας στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Μόνο ήταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο θάνατός του είναι το σημαντικότερο πλήγμα που δέχονται οι FARC μετά το θάνατο δύο ανώτατων διοικητών τους το 2008.
Οι FARC εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια συνεχίζουν τον αγώνα τους εναντία του κράτους. Τα τελευταία χρόνια  έχουν αποδυναμωθεί εξαιρετικά μετά τη στρατιωτική επιχείρηση καταστολής που εξαπέλυσε εναντίον τους η κυβέρνηση με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο ανταποκριτής του BBC στη Μπογκοτά αναφέρει ότι ο θάνατος του Μόνο είναι μια μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος καθώς αφήνει  το λεγόμενο ανατολικό μπλόκ χωρίς ηγέτη.
"Πρόκειται για μία σημαντική νίκη για την Κολομβία" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικ Χάμερ.
"Υποστηρίζουμε έντονα τον κολομβιανό λαό, τις κολομβιανές δυνάμεις και τον πρόεδρο Σάντος στις προσπάθειές τους που στοχεύουν στην μάχη κατά των Farc" πρόσθεσε ο κ. Χάμερ.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου