'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γέμισε το κοιμητήριο της Άρτας μόνο τέσσερις ταφές μπορεί πλέον να καλύψει!!! Τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο προκειμένου να βρεθεί λύση αποφάσισε να γίνει εκταφή των οστών στα εγκαταλειμμένα και αγνώστων στοιχείων ταφεία και να τοποθετηθούν στο παλαιό οστεοφυλάκιο μέσα σε οστεοθήκες, καθώς είναι η μόνη λύση για να εξευρεθεί χώρος.
 
Πρόκειται για 40 ταφεία τα οποία άγνωστο πως και γιατί δεν περιέχουν κανένα στοιχείο της ταυτότητας του νεκρού που ενταφιάστηκε εκεί.
Η δημοτική αρχή έχει προβλέψει σε περίπτωση που κάποιος συγγενής εμφανιστεί μετά τη μεταφορά αναζητώντας στοιχεία να υπάρχει ένα καρτελάκι στο κάθε οστεοφυλάκιο με τοπογραφικό διάταγμα του σημείου στο οποίο βρισκότανε.
 
Ο Δήμαρχος Αρταίων Πάνος Οικονομίδης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Δεδομένου ότι στενεύει πολύ η δυνατότητα μέχρι να ξεκινήσει (το νέο κοιμητήριο) στείλαμε την Υπηρεσία να ελέγξει. Έχουμε δικαίωμα ήδη από τώρα στο νέο νεκροταφείο αλλά πρέπει να γίνει κάποια διαδρομή μέσα με άσφαλτο, που θα πάρει περίπου δύο-τρεις μήνες. . Αντιλαμβάνεστε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς μέχρι να λειτουργήσει το νέο κοιμητήριο θα χρειαστούμε πιθανώς «χ» αριθμό. Να υπάρχει αυτή η ευχέρεια, όχι τίποτε άλλο».
 
Την αναβολή του θέματος πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Αθ. Βαΐτσης προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει βεβαίωση απ’ την Υπηρεσία περί των αγνώστων στοιχείων αυτών των ταφείων.
 
Αναβολή πρότεινε και ο Αρ. Μπακόλας λέγοντας ότι το θέμα πρέπει να αποτελέσει απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής «γιατί είναι πολλά και ανοιχτά θέματα σε ότι αφορά το δημοτικό κοιμητήριο» όπως είπε. Κατά την ψηφοφορία οι κ.κ. Βαΐτσης και Μπακόλας ψήφισαν παρών.
 
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κοτσαρίδας τόνισε ότι εφόσον υπάρχουν μόνο τέσσερα ταφεία κενά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, είναι απαραίτητο να γίνει η εκταφή. «Αν υπάρχει το πρόβλημα που μας διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν τέσσερις κενές θέσεις φρονώ ότι μακάρι να μην συμβεί σε κανέναν συμπολίτη μας το μοιραίο αλλά με 4 θέσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου μέχρι να αναλάβει η επόμενη Δημοτική Αρχή μήπως παρουσιαστεί πρόβλημα και δεν υπάρχει θέση αν είναι μόνο τέσσερις» είπε ο κ. Κοτσαρίδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου