'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δώρο, καταπατημένες εκτάσεις

Στον αγώνα την αύξηση των εσόδων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει έως και στο μισό της αξίας τους, καταπατημένες εκτάσεις που χτίστηκαν σε όλη την Ελλάδα. Δεκτές και διευκολύνσεις και παζάρια για την εξόφληση

Πωλητήριο μπαίνει σε εκτάσεις φιλέτα, αλλά και συνολικά 89.000 καταπατημένα, συνολικής έκτασης 3,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό, το Τατόι, τα κτήματα Βεΐκου, Νάστου, Καραπάνου, με σκοπό την συγκέντρωση 500 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου.
Σήμερα 9 στα 10 δημόσια κτήματα είναι καταπατημένα και μόνο 7.500 κτήματα συνολικής έκτασης 245.000 στρεμμάτων είναι ελεύθερα. 
Στο τραπέζι του διαλόγου των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, βρέθηκε για πολλοστή φορά το σχέδιο εκχώρησης των εν λόγω εκτάσεων, ενώ σε σύσκεψη της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η επιτάχυνση του νόμου  που θα διέπει τους όρους εξαγοράς. Το σχέδιο της αρμόδιας επιτροπής προβλέπει στη ρύθμιση περίπου 50.000 μικρών καταπατημένων εκτάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ειδικές διευκολύνσεις θα δοθούν σε πολίτες που έχουν φανερή αδυναμία εξόφλησης, καθώς το τίμημα εξαγοράς για αυτούς θα κινηθεί σε ποσοστό περίπου 30% με 50% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, δηλαδή η τιμή θα είναι αρκετά μειωμένη.
Ελαφρύνσεις θα έχουν και όσοι είναι ήδη ιδιώτες ακινήτων του Δημοσίου την τελευταία 25ετία, καθώς συζητείται η τιμή εξαγοράς να φθάσει στο 30% με 50% της αντικειμενικής αξίας, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης σε πολλές δόσεις.
Πιο φτηνή θα είναι η τιμή εξαγοράς για τα αγροτεμάχια, με πιθανό ποσό 400 έως 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, ανάλογα με το αν η περιοχή είναι ορεινή ή νησιωτική, με προϋπόθεση την απόδειξη της ιδιότητας του αγρότη.
Ακριβό τίμημα εξαγοράς θα πληρώσουν όσοι καταπάτησαν ακίνητα του Δημοσίου, αλλά τα χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς, ενώ ακόμα υψηλότερο θα είναι το τίμημα εξαγοράς για τους καταπατητές που υπενοικιάζουν τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου.
Ο κάθε καταπατητής θα μπορεί να εξαγοράσει μέχρι ένα οικόπεδο όταν πρόκειται για αστικό ακίνητο, με την προϋπόθεση να πρόκειται για ακίνητο που στεγάζει την οικογένειά του. Η εξαγορά θα αφορά μέχρι 4 στρέμματα για περιαστικά και εκτός σχεδίου ακίνητα. Κι αν ο καταπατητής κατέχει μεγαλύτερη έκταση, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής για το υπερβάλλον, αλλά με υψηλό τίμημα.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου