'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ”δεκάλογος” του αντι-στρες

Είναι δεδομένο ότι όσο πιο επιτυχημένος είναι κάποιος, τόσο περισσότερες ευθύνες, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις έχει. Ως εκ τούτου, είναι πιο ευάλωτος στην κατασταλτική δύναμη του στρες. 

 Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει. 

Με μοναδική ίσως εξαίρεση τους βουδιστές μοναχούς, το στρες υπάρχει στη ζωή όλων μας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Στο σχολείο είναι το κρίσιμο διαγώνισμα, η άνοδος στην κοινωνική ιεραρχία του σχολείου και οι γυναίκες. Στο πανεπιστήμιο είναι όλα τα ανωτέρω, συν την αγωνία του στρατού και της αξιοπρεπούς δουλειάς αμέσως μετά. Όμως, ενώ όλα αυτά φαίνονται πολύ αγχωτικά τη στιγμή που τα βιώνουμε, αργότερα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μόλις η πρώτη μας γνωριμία με το στρες.
Ωστόσο, οι περισσότεροι, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι, χρειάζονται λίγο στρες στη ζωή τους, καθώς τους κρατά ενεργούς και σε εγρήγορση. Όμως, μια συνεχής κατάσταση στρεσαρίσματος δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το στρες οδηγεί σε παραγωγή υψηλών επιπέδων κορτιζόνης, κάτι που θεωρείται ότι εξασθενεί τις λειτουργίες της μνήμης και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τι νόημα έχει να είναι κανείς επιτυχημένος, εάν είναι να ζει μια ζωή μέσα στο άγχος, να διώχνει από κοντά του αγαπημένα πρόσωπα που δεν τον αντέχουν και να πεθαίνει σε πρώιμη ηλικία από καρδιακή προσβολή;
Ως εκ τούτου, το ιδανικό είναι να έχει κανείς τόσο στρες, όσο χρειάζεται για να παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του, αλλά να μπορεί να το αποδιώχνει κατά το δοκούν. 

Όμως, πώς μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο;
Πιεσοθεραπεία
Αντί για τη χρήση βελόνων, όπως στο βελονισμό, η πιεσοθεραπεία βασίζεται στην υποκίνηση των ίδιων θερεπευτικών σημείων στο σώμα, αλλά με τη χρήση χειρωνακτικής πίεσης. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετική για χαλάρωση και για την ανακούφιση από την ένταση.

http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου