'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ιβάνοφ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, επειδή εμποδίζει την είσοδο της χώρας του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από 15 χρόνια, εδώ στη Νέα Υόρκη, υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία με τον νότιο γείτονά μας. Με τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της χώρας μου σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Παρ' όλα αυτά, οφείλω να σημειώσω το γεγονός ότι η χώρα μου ακόμα στέκεται και περιμένει στο κατώφλι αυτών των δύο οργανισμών (σ.σ. ΕΕ και ΝΑΤΟ) εξαιτίας των πράξεων του νότιου γείτονά μας, οι οποίες αντίκεινται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995», τόνισε.

«Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη», υποστήριξε.

Όσον αφορά στην προχθεσινή συνάντησή του με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Γκ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου