'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα

Ο ένας από τους δύο αφγανούς δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα που είχαν συλληφθεί από την πολυεθνή δύναμη στο νότιο Αφγανιστάν με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τους ταλιμπάν αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε ο ίδιος.

"Με άφησαν λέγοντας ότι είμαι ελεύθερος και μπορώ να φύγω", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Ναντέρ βγαίνοντας από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κανταχάρ.

Ο Ναντέρ συνελήφθη στο σπίτι του στην Κανταχάρ τη νύχτα της Κυριακής. Ένας εικονολήπτης ο Ραχματουλάχ Νεκζάντ που επίσης συνεργάζεται με το αλ Τζαζίρα συνελήφθη την ίδια ημέρα στην επαρχία Γκάζνι, προπύργιο των ταλιμπάν.

Το αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε χθες πως η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (Isaf) επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δύο συνεργατών του τηλεοπτικού δικτύου με την κατηγορία ότι "βοηθούσαν τους ταλιμπάν στην προπαγάνδα τους".

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Καταρ κατηγόρησε την Isaf ότι προσπαθεί να απαγορεύσει την "πλήρη κάλυψη του πολέμου στο Αφγανιστάν".
Ένας τρίτος δημοσιογράφος, ο Χοζατουλάχ Μουζαντάντι, διευθυντής του Radio Kapisa FM, συνελήφθη το Σάββατο στην επαρχία Καπίσα, βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου